Najbolj pričakovani filmi leta 2023

Najbolj pričakovani filmi leta 2023
Najbolj pričakovani filmi leta 2023

Leto 2023 prinaša kar nekaj težko pričakovanih filmov, ki bodo navdušili raznovrstno publiko. Vse od filma o projektu Mannhatan, filma o najbolj priljubljeni lutki za otroke in Disneyeve predelave do težko pričakovanih vstopov v univerzumih Marvel in DC. V nadaljevanju najdeš najbolj pričakovane filme leta, saj nam bo tudi 2023 prineslo kar nekaj presenečenj.

Oppenheimer

Režiser Christopher Nolan nam bo predstavil zgodbo o J. Robertu Oppenheimerju, članu projekta Mannhatan, ki je bil zadolžen za razvoj jedrske bombe. Prav Oppenheimer bo prvi Nolanov film, za katerega bo poskrbel studio Universal.

Oppenheimer | Official Trailer

Ant-Man in Osa

Marvelov film, ki bo po precej podpovprečnem letu 2022 napovedal prihodnost univerzuma MCU. Gre za tretji del Ant-Mana, v katerem bo ekipi superjunakov nasproti stal Kang.

Marvel Studios’ Ant-Man and The Wasp: Quantumania | Official Trailer

Misija Nemogoče 7

Tom Cruise in ekipa se vračata v sedmem nadaljevanju najbolj nore akcijske franšize. Sedmi del z naslovom Dead Reckoning je prvi od dveh delov, ki bosta zaključila eno najbolj priljubljenih filmskih serij. Kot obljubljajo, bo sedmi del vseboval tudi največji kaskaderski podvig v zgodovini.

Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One | Official Teaser Trailer (2023 Movie) - Tom Cruise

Spider-Man: Across the Spider-Verse

Nadaljevanje fantastičnega animiranega filma iz leta 2018 je brez dvoma najbolj pričakovan animirani film leta. Iziti bi moral že letos, a so film »razbili« na dva dela, prvi bo izšel leta 2023, drugi pa leto kasneje.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - Official Trailer (HD)

Indiana Jones 5

Uradnega naslova za peto nadaljevanje Indiane Jonesa še ni, zato se bomo zadovoljili s petico. Režiser James Mangold je prevzel vajeti zadnjega filma o najbolj priljubljenemu profesorju arheologije vseh časov. Vračata se tudi Harrison Frord in John Rhys-Davies.

Indiana Jones and the Dial of Destiny | Teaser Trailer

Barbie

Margott Robbie in Ryan Gosling kot Barbie in Ken? Prištejte nas med navdušence. Film bo režirala Greta Gerwig, pri scenariju pa ji je pomagal Noah Baumbah. Šlo bo za prvi igrani film o najbolj priljubljeni lutki za otroke.

Barbie | Teaser Trailer

Dune: Peščeni planet 2

Režiser Denis Villeneueve nam bo predstavil nadaljevanje uspešnice Dune iz leta 2021, ki je bila ustvarjena po »prvi polovici« knjige Franka Herberta. Za mnoge je Dune 2 najbolj pričakovan film leta 2023 in glede na uspeh prvega dela je to povsem razumljivo. Prvi del se je uvrstil tudi visoko na našem seznamu najboljših filmov leta 2021.

Najbolj pričakovani filmi leta 2023
Najbolj pričakovani filmi leta 2023 Foto: on imdb

Killers of the Flower Moon

Martin Scorsese se je lotil predelave istoimenske knjige Davida Granna, ki je bila izdana leta 2017. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro in Jesse Plemons bodo zaigrali v filmu o umorih v okrožju Osage, ki so se zgodili v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Ko že pišemo o Martinu Scorseseju, naj bi naslednje leto izšel tudi njegov film Roosevelt, a uradne potrditve še ni.

Killers of the Flower Moon
Killers of the Flower Moon Foto: on imdb

Mala morska deklica

Nova v vrsti Disneyevih predelav je zgodba o Arieli, mali morski deklici. Muzikal bo režiral Rob Marshall, v glavnih vlogi pa se bo kot Ariela predstavila Halle Baley. Producenta filma sta Marc Platt in Lin-Manuel Miranda, kar vnaša vsaj nekaj upanja v predelavo prikupne risanke.

The Little Mermaid | Official Teaser Trailer

Flash

Po popolnem remontu studia Warner Bros je Flash tisti film, ki lahko po Črnemu Adamu vrne nekaj navdiha v univerzum DC. Film bo prevzel izjemno priljubljeno zgodbo Flaspoint, ki jo poznajo bralci stripov o naslovnem superjunaku, ki ga bo ponovno upodobil Ezra Miller. Vprašanje je le, če ga bomo dejansko videli.

THE FLASH Trailer (2023)

Napoleon

Napoleon Ridley Scott se bo po fenomenalnem filmu Poslednji dvoboj (angl. The Last Duel) še enkrat vrnil v zgodovinske vode. Joaquin Phoenix bo francoski vodja, general in cesar, ki bo s Scottom združil moči prvič po Gladiatorju. Kot Josephine bo nastopila Vanessa Kirby.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekDružinam v stiski je Skupina Supernova namenila 10 tisoč evrov
Naslednji članekOcena filma: Glass Onion ali Knives Out 2

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.