V kinu junija 2023: Flash, Spider-Man in Indiana Jones

V kinu junija 2023
V kinu junija 2023 Foto: on imdb

V kinu junija, je stavek, ki bo razveselil mnoge filmske oboževalce. Ogledali si bomo lahko dve superjunaški poslastici o Spider-Manu in Flashu, peti del Indiane Jones, priredbo knjige Stephena Kinga, risanki Pixarja in Dreamworksa ter komedijo.

Še preden pa predstavimo filmske novitete meseca junija, ne smemo preskočiti sezone filmskih festivalov, ki se začenjajo v juniju:

  • Kino Otok 2023 – od 7. do 11. junija 2023 v Izoli
  • Krafft 2023 – od 10. do 17. junija v Kranju
  • Grossman 2023 – od 19. do 24. junija v Ormožu in Ljutomeru

Spider-Man: Potovanje skozi Spider-Svet – 1. junij

Težko pričakovano nadaljevanje enega najboljših animiranih filmov vseh časov. Miles Morales se vrača v novem poglavju z oskarjem nagrajene sage o vesolju moža-pajka, Spider-Man: Potovanje skozi Spider-svet.

Po ponovni združitvi z Gwen Stacy prijazni človek-pajek iz Brooklyna prepotuje multivesolje, kjer naleti na ekipo sorodnih pajčjih ljudi, zadolženih za zaščito njegovega obstoja. Toda ko se med junaki vname spor o tem, kako naj se spopadejo z novo grožnjo, se Miles znajde v boju z drugimi pajki in mora na novo opredeliti pomen junaštva, da bo lahko rešil ljudi, ki so mu najbolj pri srcu.

SPIDER-MAN: ACROSS THE SPIDER-VERSE - Official Trailer (HD)

Črni mož – 1. junij

Priredba Stephen Kingovega Črnega moža. Šestnajstletna Sadie (Sophie Thatcher – Yellowjackets) in njena 10-letna sestra Sawyer (Vivien Lyra Blair) žalujeta zaradi nedavne tragične smrti svoje mame. Njun oče, Will Harper (Chris Messina), se za hčerki trudi narediti vse, kar je v njegovi moči, vendar se ne znajde dobro pri povezovanju z njima na čustveni in psihološki ravni. Kljub temu, da je uspešen terapevt, se hčerkama ne more odpreti in z njima spregovoriti o hudi izgubi matere, kar škodi že tako ranjeni družini. Ko se skrivnostni novi pacient Lester Billings (David Dastmalchian) nepričakovano pojavi na terapiji v njihovem domu in si obupano želi, da prebrodi svojo žalost zaradi smrti svojih otrok, za sabo pusti zlobno entiteto, ki prebiva v senci in se hrani s trpljenjem svojih žrtev. Sadie in Sawyer sta zaradi tega izpostavljeni vrsti grozljivih dogodkov, ki so posledica manifestacije nadnaravne entitete v njunem domu.

The Boogeyman | Official Trailer | 20th Century Studios

Hipnotiziran – 1. junij

Ben Affleck in Alice Braga v filmu Roberta Rodrigueza. Detektiv raziskuje skrivnost, ki vključuje njegovo izginulo hčer in tajni vladni program.

HYPNOTIC [Hipnotiziran] | trailer | v kinu od 1. junija

Elementi – 15. junij

Disney in Pixar predstavljata zgodbo o razlikah in njihovi privlačnosti. Zgodba filma je postavljena v svet, kjer živijo in sobivajo štirje osnovni elementi: ogenj, zemlja, voda in zrak. Kljub očitnim in temeljnim razlikam bodo spoznali, da so si veliko bolj podobni, kot so mislili, in da je veliko bolj pomembno tisto, kar je znotraj, kot to, kakšni smo navzven.

Elemental [Elementi] | sinhronizirano | v kinu od 15. junija

Flash – 15. junij

Flash je eden najbolj pričakovanih filmov leta 2023 četudi je njegovo nastajanje spremljalo malo morje kontroverznosti in težav. Studio DC pravi, da gre za film, ki bo na novo zaštartal njihov univerzum in uradno zaključil obdobje SnyderVersa. »Svetovi trčijo v filmu FLASH, saj Barry Allen uporabi svoje supermoči za potovanje skozi čas, da bi spremenil dogodke v svoji preteklosti.«

Režiser Andy Muschietti (Tisto) predstavlja superherojsko poslastico poletja, v kateri igrajo Ezra Miller, Sacha Calle, Michael Shannon, Michael Keaton in drugi.

The Flash – Official Trailer

Misija Kandahar – 22. junij

Režiser Ric Roman Waugh je z Butlerjem sodeloval že pri akcijskih uspešnicah Angel je padel in Grenlandija: Poslednje zatočišče. Če bomo imeli srečo, bo film spominjal na Zavezo Guya Ritchieja, drugače pa mnogo bolj na Nevarni let, v katerem prav tako igra Butler.

Uhajanje zaupnih obveščevalnih podatkov, razkrije tajno misijo in identiteto tajnega agenta CIE, ki deluje na Bližnjem vzhodu. Ker je obtičal v osrčju sovražnega ozemlja, se morata s prevajalcem prebiti iz puščave do reševalne postaje v Kandaharju v Afganistanu in se izogniti elitnim specialnim enotam, ki ju zasledujejo…

KANDAHAR | Official Trailer | At Home On Demand

Punca za vse – 22. junij

Jennifer Lawrence je producentka in glavna junakinja filma Punca za vse, noro zabavne in zajedljive komedije v režiji Gena Stupnitskyja (Pridni fantje), ki je pri zasnovi tudi tokrat sodeloval s koscenaristom Hude učiteljice.

Maddie (Lawrence) je tik pred tem, da izgubi dom iz svojega otroštva, ko odkrije zanimiv zaposlitveni oglas: premožna »helikopterska« starša iščeta dekle, ki bi šlo na zmenke z njunim sramežljivim 19-letnim sinom Percyjem, preden gre na kolidž. Maddie na svoje presenečenje kmalu odkrije, da nerodni Percy ni tako zanesljiv posel, kot si je predstavljala.

NO HARD FEELINGS – Official Red Band Trailer (HD)

Ruby, najstniški kraken – 29. junij

Film studia, ki je prinesel Shreka in Kako izuriti svojega zmaja. DreamWorks Animation predstavlja zgodbo, v kateri spremljamo sramežljivo najstnico, ki odkrije, da je del kraljevske dinastije mitoloških kraknov ter da je njena usoda v globinah oceanov večja, kot je kadarkoli sanjala.

RUBY GILLMAN, TEENAGE KRAKEN | Official Trailer

Indiana Jones in Artefakt Usode – 29. junij

Še eden od najbolj pričakovanih filmov leta 2023. Harrison Ford se še zadnjič vrača kot arheolog Indiana Jones v filmu Jamesa Mangolda (Ford proti Ferrariju, Logan). Zgodba je postavljena v pozna šestdeseta leta prejšnjega stoletja, povezana pa je z vesoljskim programom.

Indiana Jones and the Dial of Destiny | Official Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena predstave: Pod kontrolo (Prestopi 2023)
Naslednji članekMinister Jevšek nagovoril mlade, ki so aktivni pri svoji prihodnosti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.