Akademija za likovno umetnost in oblikovanje

Prepleta učenje tradicionalnih in modernih veščin s sodobnimi pedagoškimi pristopi in poglobljenim raziskovalnim delom. To zagotavljamo z osebnim odnosom med zaposlenimi in študenti ter povezavo umetnosti, oblikovanja in znanosti.

Programska raznolikost

Akademija za oblikovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani vabi k vpisu v univerzitetne študijske programe 1. stopnje. Z izkušnjami, ki smo si jih pridobili ob spremljanju razvoja stroke in ob upoštevanju prepleta tradicionalnih in modernih veščin, ponujamo programe: Slikarstvo s smerema Slikarstvo ter Video in novi mediji, Kiparstvo, Oblikovanje vizualnih komunikacij s smermi Grafično oblikovanje, Fotografija in Ilustracija, Industrijsko in Unikatno oblikovanje s smerema Industrijsko oblikovanje, Unikatno oblikovanje ter program Konserviranje in restavriranje likovnih del.

 

Kako poteka študij ?

Študij traja tri leta. Na različnih ravneh vključuje strokovna in splošna znanja, ateljejske izkušnje in tehnološki razvoj. Študente z individualnim pristopom spodbujamo k reševanju problemov in inovativnemu mišljenju. Študij poteka v manjših skupinah s podajanjem učnih vsebin v obliki diskusij, seminarjev, predavanj in vključevanjem v različne umetniške aktivnosti.

 

Nabiranje izkušenj

Študentom ponujamo možnost vključevanja v umetniške projekte, študentske konference in natečaje tako doma kot v tujini. Povezujemo se z domačimi in tujimi galerijami ter akademijami in v okviru institucij, ki se ukvarjajo z varovanjem kulturne dediščine izvajamo študijsko prakso. Izkušnje si študenti lahko pridobivajo tudi na poletnih delavnicah in na strokovnih ekskurzijah, ki jih organiziramo vsako leto. Študente spodbujamo, da cel semester  študija ali celo leto opravijo na študijski izmenjavi v tujini.

 

Zakaj izbrati študij na akademiji ?

Ker si bom pridobil visoka strokovna in teoretična znanja, ki jih bom preizkušal preko prakse in se izobrazil v ustvarjalnega in kritičnega umetnika, oblikovalca, konservatorja-restavratorja. Ker bom imel zadostno znanje in spretnosti za realizacijo svojih idej v umetniškem snovanju, kot tudi v delovnem procesu.

 

Vse potrebne informacije dobite na:

www.aluo.uni-lj.si ali po telefonu 01 421 25 01  in 01 251 90 71 ali preko e-pošte: referat@aluo.uni-lj.si

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.