Napisal sem knjigo, ki sem si jo sam želel prebrati!

»Ime mi je Uroš Topić. Star sem 17 let in sem dijak klasične gimnazije v Novem mestu. Napisal sem knjigo, ki sem jo želel prebrati pa je do zdaj še nihče ni napisal.« Te besede so priromale lani okoli septembra na mejl založbe Pasadena. Sedemnajstletnika, ki napiše roman na skoraj 500 straneh sprva pač nihče ne jemlje preveč resno. Ko pa smo začeli brati stran za stranjo, odločitev, da bomo knjigo izdali prav na naši založbi, ni bila težka.

Prav posebna energija veje iz knjige in to nam eden za drugim potrjujejo vsi, ki se z njo srečajo. Mogoče zaradi mističnega bajeslovja, ki ima v knjigi častno mesto, mogoče zaradi avtobiografskih sledi, ki jih avtor čustveno niza v knjigi. Mogoče zaradi bitij iz paralelnega sveta, ki jih Uroš tako živo opiše, da ostanejo prisotna še dolgo potem, ko človek zapre knjigo.

Zdi se, kot da se gimnazijec še ni čisto sprijaznil s tem, da knjiga stoji na njegovi polici, da novinarji o njem pobrskajo na internetu in ga sprašujejo o stvareh, za katere je še sam pozabil, da jih je kdaj objavil. Eni ga vidijo kot Dolenjskega Harryja Potterja, drugi kot Alana Hranitelja, sam pa ima še najraje, če ga ljudje vidijo kot unikat. Kot fanta, ki so mu všeč zgodbe starejših žensk (še posebej ga navdušuje Coco Chanel), ki ga fascinira slovenska zgodovinska zapuščina, in pisatelja, ki ima že v glavi drugi in tretji del knjige Emma Storm.

Kdo je Emma Storm?

Poslušala sem ponoreli utrip svojega srca.

Poslušala sem dihanje, ki se je polagoma upočasnjevalo.

Sledila sem srhu, ki me je spreletel po hrbtu, in poskušala sem se upreti drgetu, ki se me je hotel polastiti.

Sprostila sem ramena.

Vdihni, Emma.


Bralci o knjigi:

Tolkienovo ustvarjanje paralelnega sveta, prepletanje mladostnosti in magije junakov Rowlingove, stopnjevanje tankočutne napetosti hrepenenja Holtove, modrina in mešanje vrst Avatarja, preigravanje najbolj osnovnih čustev, fascinatna zrelost, sposobnost vživljanja v like, ter široka razgledanost mladega avtorja,  je zmagovalna kombinacija romana, ki se bere sam od sebe.

Kdaj pride nadaljevanje?

Sabina Palmer, pesnica

 

Emma Storm vsekakor ni otroška knjiga, kot je v knjižnici. Vidi se, da je izza knjige obilen marketinški stroj. Vsekakor je na začetku bolje od Varuhov skrivnosti od Marget Belani. Takšne avtorje in knjige privzeto podpiram. Všeč mi je tudi oblikovanje in precej ugodna cena.

Bojan Ekselenski, tehnolog 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.