Ali si vedel, da vino prinaša številne lepotne koristi?

Lepotne koristi tega čudežnega napitka so bile odkrite že zdavnaj. Sestavine, ki jih najdemo v vinu, lahko na koži naredijo čudeže. In seveda, ne pozabi, spodnja dejstva so resnična, rezultati pa so možni le, če v vinu uživate zmerno. Prinašamo vam sedem prednosti, ki jih lahko tvoja naravna lepota pridobi ob uživanju tega božanskega napitka.

Vino je nekonvencionalen toner kože

Znano je, da je šampanjec učinkovit antioksidant za kožo zahvaljujoč antioksidantom, ki jih vsebuje. Po besedah newyorške dermatologinje Marine Peredo ti bo vinska kislina pomagala izenačiti ton kože. Poleg tega so njegove antibakterijske lastnosti izjemno učinkovite za mastno kožo ali kožo, nagnjeno k aknam.

Ne redi

Strokovnjaki za zdravje in prehrano pojasnjujejo, da ima petnajst kozarcev vina ali šampanjca približno 120 kalorij z relativno nizko vsebnostjo sladkorja. Poudarjajo tudi, da sta vino in šampanjec najpogostejši »koktajl« za hujšanje, saj ga običajno srkamo počasi in ga najpogosteje uživamo v manjših količinah. In to kvečjemu en ali dva kozarca, za razliko od drugih alkoholnih pijač, s katerimi pogosto pretiravamo.

Povečuje možgansko aktivnost

Raziskave kažejo, da polifenoli, zeliščne spojine, s katerimi je bogato rdeče vino, pospešujejo pretok krvi skozi krvne žile. Skratka, te dobre spojine v naše možgane prinašajo kisik in sladkor, kar lahko prepreči morebitne zdravstvene težave.

punce, ki nazdravljajo na postelji

Vino je zdravo

Po raziskavi Oddelka za prehrano na Harvard School of Public Health, so ženske srednjih let, ki uživajo 5-15 gramov alkohola na dan, izpostavljene manjšemu tveganju in imajo manj pogosto težave s srcem. Dokazano je, da zmerna količina rdečega vina (en kozarec za ženske, dva za moške) prinaša številne zdravstvene koristi, vključno z zmanjšanim tveganjem za srčni infarkt in možgansko kap.

Vino je odličen piling

Zaradi njegovih antioksidativnih lastnosti ga pogosto pri negi kože uporabljajo v korejskem lepotnem svetu, v zadnjem času pa se je ta trend razširil tudi v Ameriki. Izvleček grozdnih semen je izjemno učinkovit pri odstranjevanju odmrlih celic s kože in preprečuje škodo, ki jo lahko povzročijo prosti radikali.

S kozarcem vina v boj proti staranju

Rdeča vina so bogata z antioksidanti, ki dokazano upočasnjujejo znake staranja na koži in hkrati ščitijo pred poškodbami prostih radikalov. Poleg tega vsebujejo polifenole, ki preprečujejo oksidacijo celic in pomagajo pri regeneraciji kože pred škodljivimi učinki UV sevanja.

Spodbuja lepotni spanec

Si se kdaj vprašal, zakaj te vino pomirja? Raziskave, ki so jih izvedli na milanski univerzi, so pokazale, da se melatonin, ki ga najdemo v grozdju, v procesu fermentacije spremeni in postane podoben melatoninu, ki se naravno proizvaja v našem telesu. Največ melatonina najdemo ravno v rdečih vinih. Zato za upočasnjeno staranje organizma, dvig razpoloženja, in sprostitev priporočamo kozarec dobrega rdečega vina, kot je modri pinot iz Vinske kleti Zlati grič. Seveda, bodi previden, če želiš pozitivne učinke, z vinom ne pretiravaj. Na zdravje!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.