Top 3 italijanski recepti za testenine

Vsi recepti so preračunani na dve porciji.

Aglio e olioživila

  • 250 g špagetov,
  • 6 strokov česna,
  • 6 jedilnih žlic oljčnega olja,
  • parmezan,
  • sol, poper, peteršilj.

Testenine skuhaj al dente po navodilih na embalaži.

Na oljčnem olju prepraži na lističe narezan česen. Pazi, da ne porjavi! Česnu dolij 6 žlic vode od kuhanja testenin. Pokuhaj in dodaj peteršilj, poper in sol po okusu.

V ponev s česnom stresi kuhane in odcejene špagete. Dobro premešaj, da se sestavine povežejo.

Postrezi z naribanim parmezanom.

Pesto pastasestavine za pesto

  • 250 g svedrastih testenin,
  • šopek bazilike,
  • 100 g parmezana,
  • 50 pinjol,
  • 1 dl oljčnega olja in
  • 3 stroki česna.

Testenine skuhaj po navodilih na embalaži.

Pinjole in olupljen česen na drobno nasekljaj, pomagaj si s sekljalnikom. Dodaj liste bazilike in olje ter vklopi sekljalnik. Pazi, da ne pretiravaš, saj ne želiš dobiti kreme, ampak pesto.

V posodi premešaj pesto, nariban parmezan in kuhane testenine. Po potrebi dolij nekaj žlic vode od kuhanja testenin.

Carbonararecept

  • 200 g špagetov,
  • 2 jajci,
  • kos pancete,
  • 3 stroki česna,
  • parmezan,
  • 1 žlica olja,
  • poper, sol in peteršilj.

Testenine skuhaj v osoljenem kropu po navodilih na embalaži.

V naprej si pripravi vse sestavine: naribaj parmezan, na drobne kocke nareži panceto in nasekljaj česen. Jajci dobro stepi z metlico in jima dodaj parmezan in sveže mlet poper.

Na olju popraži panceto. Dodaj česen in praži še pol minute, da zadiši. Odstavi z ognja in v ponev stresi odcejene testenine. Med intenzivnim mešanjem vlij še jajci s parmezanom. Pazi, da ti ne zakrknejo!

Testeninam dodaj nekaj žlic vode od kuhanja. Potresi s peteršiljem.

Prejšnji članekAli si vedel, da vino prinaša številne lepotne koristi?
Naslednji članekPotres v Zagrebu prebudil tudi Slovence

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.