Bayer doniral 70.000 evrov za odpravo posledic epidemije

Bayer je doniral skupno sredstva v višini 70.000 evrov, da bi pomagal v boju proti koronavirusu in podprl prizadevanja lokalnih vlad v bitki z boleznijo, omejil posledice epidemije in podprl dolgoročno stabilnost. Dodatno je Bayer že doniral 1200 zaščitnih mask za profesionalno uporabo in več sto rokavic trem slovenskim zdravstvenim organizacijam in njihovemu osebju.

»Naš namen je, da s to donacijo okrepimo aktivnosti oskrbe, usmerjene k prebivalcem,« je dejal Panagiotis Alekos, generalni direktor Bayer d.o.o. v Sloveniji ter direktor divizije Pharmaceuticals v klastru držav Alpe Adria-Madžarska. »Cilj donacije je podpreti prizadevanja vlad, osredotočenih na podporo bolnišnicam, ki zdravijo bolnike s covidom-19 in se ukvarjajo s pomanjkanjem osnovne opreme.« Slovenija in ostale države v naši regiji sprejemajo različne ukrepe, da bi omejile posledice epidemije bolezni zaradi koronavirusa.

Donacija za Slovenijo je znašala 40.000 evrov. Vsaka od držav, kjer je Bayer prisoten s svojimi predstavništvi in kjer je ustrezna oskrba bolnikov zaradi pomanjkanja virov še posebej težavna – v Bosni in Hercegovini, Severni Makedoniji in Albaniji – bo prejela po 10.000 evrov.

info.si@bayer.com | +386 1 581 44 00

Bayer je inovativna družba z več kot 150-letno zgodovino in ključnimi kompetencami na področjih zdravja in kmetijstva.

Prejšnji članekKako smo lahko okolju prijazni po koronavirusu?
Naslednji članekVprašanje tedna: Ali bodo fakultete znižale minimalno število kreditnih točk za vpis v višji letnik?
info.si@bayer.com | +386 1 581 44 00

Bayer je inovativna družba z več kot 150-letno zgodovino in ključnimi kompetencami na področjih zdravja in kmetijstva.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.