Bliža se materinski dan – že veste, kako boste razveselili svojo mamo?

Materinski dan je pravzaprav neformalen praznik, posvečen materam. Izvira iz ZDA, kjer naj bi ga praznovali že od davnega leta 1910. V Evropo se je navada razširila po prvi svetovni vojni. Na naših tleh se praznik od druge svetovne vojne dalje načeloma ni praznoval, saj smo 8. marca praznovali dan žena. Zadnja leta pa praznik ponovno pridobiva na veljavi.

In če smo nedavno ob dnevu žena razvajali vse žene, matere, dekleta in hčere, je 25. marec posvečen izključno materam. Če se ne veste, s čim bi razveselili žensko, ki vas ima najraje na svetu, smo za vas pripravili tri predloge.

Odpeljite jo na nepozaben izlet

Ko ste bili še majhni, so vas na izlete vodili starši. Morda je čas, da se vloge zamenjajo. Zagotovo ste že kdaj slišali svojo mati izraziti željo, da bi si rada ogledala nek kraj ali pa morda neko zgodovinsko ali kulturno znamenitost. Sedaj imate idealno priložnost, da ji željo uresničite! Po vseh teh mesecih, ko smo bili več ali manj prikovani na dom, ji bo dogodivščina zagotovo všeč. Hkrati pa bo to čas, posvečen izključno vama in zato še toliko bolj dragocen.

Priredite ji zabavo presenečenja

Koliko je bilo vaših rojstnodnevnih zabav, za katere je poskrbela ona? Ona je pekla torto, ona je skrbela za glasbo in pijačo, ona je poskrbela, da ste bili vi in vaši prijatelji in prijateljice siti in zadovoljni. Čas je, da vi zabavo organizirate zanjo. Naj bo to zabava presenečenja – na materinski dan česa takega od vas zagotovo ne bo pričakovala. Če tega ne veste, se pozanimajte, kakšna glasba ji je všeč. Povabite njene najboljše prijatelje. Specite ji torto – kar tako! Podarite ji šopek njenih najljubših cvetlic. In zanjo odprite steklenico vrhunske Konjiške penine Vintage. Ker je to ona, za vas edina na svetu, vaša mati.

Skuhajte ji njeno najljubše kosilo

Spet, samoumevno se nam zdi, da vso našo mladost za to, da je miza polna, skrbijo naše matere. Pa je kuha precej zahtevno opravilo in večina naših mater je kar nekaj let ali celo desetletij zapored po napornem delu v službi doma nemudoma še skuhala kosilo. Vse to iz ljubezni do nas. Dajmo, potrudimo se in enkrat skuhajmo njeno najljubše kosilo mi njej. S predjedjo, glavno jedjo ter sladico. Posedite jo za pripravljeno mizo in ji postrezite kot da bi stregli kraljici. Saj za vas ona je kraljica. Ne pozabite niti na kozarec dobrega vina – pestro izbiro kakovostnih vin ponuja Vinska klet Zlati grič. In tokrat seveda tudi pomivate vi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.