Bo Huawei spet dosegal dvomestno rast?

Huawei mate X3- prepogljiv telefon

Podjetje TechInsights je pred kratkim objavilo poročilo o glavnih trendih na trgu pametnih telefonov in napovedalo, da bi lahko Huawei letos dosegel dvoštevilčno rast. V poročilu je tudi navedeno, da bo kitajski proizvajalec tehnologije ohranil položaj na globalnih trgih.

Napoved ni popolnoma nepričakovana in je povezana z napredkom, ki ga je podjetje doseglo na domačem kitajskem trgu. Proti koncu lanskega leta 2023 so namreč presenetili s predstavitvijo novega lastnega procesorja Kirin 9000S z modemom za mobilna omrežja pete generacije (5G). Vgradili so ga v vodilni pametni telefon Huawei Mate 60 Pro, ki je bil pričakovano lepo sprejet na domačem trgu. Da gre spet za izreden in vsestranski telefon, dokazuje zavzetje vrha lestvice DXOMARK z rekordno oceno 157 točk.

V poročilu je obenem zapisano, da bo Huawei ohranil svoj sloves na globalnih trgih, predvsem po zaslugi razvoja in vgradnje novih tehnologij v pametne telefone in druge naprave, med katerimi so zagotovo izredno zanimive zmogljive pametne ure z dolgimi življenjskimi dobami baterij ter brezžične slušalke z vrhunsko kakovostjo zvoka in učinkovitim odpravljanjem hrupa.

Nazadnje sta v omenjenem poročilu še oceni, da bo Huawei izboljšal dobavno verigo in dobavljivost izdelkov, kar ga postavlja na pot ponovnega doseganja dvomestne rasti.

Glavni trendi na trgu pametnih telefonov

Poleg podjetja Huawei so v poročilu TechInsights omenjeni tudi pomembni trendi, ki bodo v letošnjem letu 2024 vplivali na trg pametnih telefonov. Mednje štejejo vzpon naprav z umetno inteligenco, pri delovanju katere ne bo nujna povezava z internetom, svetlejše zaslone, ki bodo dosegli morda celo 4500 kandel, večje delovne pomnilnike (RAM) zaradi vse zahtevnejših aplikacij, funkcije, ki se osredotočajo na človeka, in omogočanje povezovanja pametnih telefonov s satelitskimi sistemi v namene klica v sili in komunikacije. Kot že nekaj let zapored bodo pomembno vlogo imele funkcije upravljanja z zdravjem, kjer Huawei že zdaj po zaslugi pametnih ur, kot so Watch GT 4, uživa vodilno vlogo.

Po prepovedi uporabe ameriških tehnologij se je Huawei na področju pametnih telefonov soočil s številnimi vzponi in padci. Vendar se je s telefonom Mate 60 Pro in procesorjev Kirin vrnil v tekmo. Obenem naj bi podjetje več pozornosti namenilo dobavljivosti pametnih telefonov s prepogljivimi zasloni, kot je na primer Mate X3.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.