Čudovita ura s katero boste odkrivali svoje športne meje

Pametna ura Huawei Watch GT2 z neprimerljivo zmogljivostjo baterije in štirimi novimi klasičnimi oblikami, med katerimi sta tudi dva ženskim zapestjem prilagojena modela s premerom 42, zagotavlja nadgrajeno izkušnjo spremljanje dejavnosti.

Ura je sposobna beležiti več različnih športnih oziroma telesnih dejavnosti, poleg večjega pomnilnika, na katerega lahko shranite glasbo v digitalni obliki, ki jo med dejavnostjo ura predvaja na brezžične slušalke, kot so Huawei FreeBuds 3. Večji model s premerom 46 mm pa poleg tega omogoča tudi klice preko vmesnika Bluetooth. Zato je primerna za vse, ki imate radi šport in si prizadevate za višjo kakovost življenja.

15 športnih načinov za profesionalno in učinkovito vadbo

Plavalec s Huawei Watch GT2V športnem načinu ura podpira 15 različnih športov, osmimi na prostem (tek, hoja, plezanje, pohodništvo, tek na stezi, kolesarstvo, plavanja in triatlon) in sedem v prostorih (hoja, tek, sobno kolo, plavanje v bazenu, prosta vadba, veslanje na napravi, vadba na eliptičnem kolesu).

Podprte dejavnosti so naslednje:

  • Plavanje (v bazenu in odprtih vodah): Podprto je samodejna prepoznava plavalnih položajev, ura šteje gibe in samodejno izračuna indeks učinkovitosti (SWOLF). Po končani dejavnosti pa so na voljo podatki o razdalji, času plavanja, porabljenih kalorijah, pogostosti zamahov in drugi podatki, ki jih potrebujete za bolje razumevanje dosežka in primerjavo z dosežki prijateljev. Nadgrajena tehnologija spremljanja srčnega utripa Huawei TruSeen 3.5 pa ponudi tudi boljša priporočila za izboljšanje rezultatov.
  • Tek: Huawei Watch GT 2 vsebuje priporočila za tek, vključno z navodili za uvodne, ko telesno niste najbolje pripravljeni, za teke, med katerimi želite stopiti čim več maščob, izboljšati vzdržljivost in za kardio vadbo. Med dejavnostjo lahko v realnem času na zaslonu spremljate podatke o razponu srčnega utripa, učinku vadbe, hitrosti, pogostosti korakov in druge, ki so prav tako pomembni za učinkovit tek. Na voljo pa je tudi glasovno obveščanje.
  • Gorništvo: Ura planincem, plezalcem in gorskim tekačem zagotavlja podatke profesionalne natančnosti, kot so nadmorska višina, zračni pritisk, razdalja v treh dimenzijah, kompas, celovito dejavnost pa tudi zabeleži.
  • Triatlon: Športna dejavnost, ki je ni lahko pravilno zabeležiti, saj vključuje plavanje, kolesarjenje in tek. Vse čas dejavnosti ura beleži podatke, vključno s plavalno držo, pogostosti zamahov, indeksom SWOLF, s kolesom prevoženo razdaljo, hitrostjo, srčnim utripom, vzponom, hitrostjo teka, pogostostjo korakov in podobno. Po vadbi je na voljo tudi celovita analiza vseh treh športov, kar pomaga v smeri boljših dosežkov in učinkovitosti vadbe.
  • Vadba na eliptičnem kolesu (naprava za veslanje): Ura je prav tako primerna za ljubitelje vadbe v prostoru, saj ves čas spremlja srčni utrip, porabljene kalorije, čas vadbe in njen učinek.

Huawei Watch GT2

Profesionalna raven zbranih podatkov

Med spremljanjem podprtih športov oziroma telesnih dejavnosti ura zagotavlja celovit nadzor, saj zna beležiti približno 190 podatkov. Ponuja pa tudi njihovo analizo pred in med vadbo, po vadbi pa prikaže strokovne nasvete. S tem prevzame vlogo osebnega trenerja in poskrbi, da je vadba učinkovitejša in varnejša. Med drugim ura spremlja:

  • VO2Max2 – najvišja stopnja porabe kisika izmerjena med vadbo. Podatke kaže na telesno pripravljenost in vzdržljivost.
  • Aeorbna/Anaerobna vadba – prikaže koristi vadbe za telo, ki jih prinese intenzivna (aerobna) vadba. Kazalnik lahko izboljšate z dolgotrajno interventno anaerobno vadbo.
  • Čas okrevanja – potreben čas, da se telo odpočije in vrne v stanje pred vadbo.
  • Ocena vadb – učinkovitost vadb in predlogi za izboljšanje.

Večji model ure Huawei Watch GT 2 (premera 46 mm) ima že nameščenih več kot 10 tečajev teka, ponuja pa tudi glasovno vodenje med vadbo. Oblikovani so, da pomagajo začetnikom ali pa tekačem, ki bi radi shujšali ali izboljšali vzdržljivost. Znotraj treh osnovnih »kategorij« pa so na voljo različne težavnostne ravni, zaradi katerih je lahko ura ves čas vaš osebni trener za tek.

Zmogljivost baterije brez primere

Prvo generacijo pametne ure ste vzljubili zaradi impresivne življenjske dobe baterije, pri drugi generaciji pa je Huawei storil še korak naprej.

Ura Huawei Watch GT 2 s premerom 46 mm lahko delujejo neprekinjeno do dva tedna z vključenim inteligentnim nadzorom srčnega utripa in funkcijo prikaza obvestil s pametnega telefona. Poleg tega lahko tedensko opravite do 30 minut telefonskih pogovorov preko povezave Bluetooth, do 30 minut poslušate glasbo, do 90 minut beležite športno dejavnost ali imate vključeno natančno beleženje kakovosti spanja. Manjša ura (42 mm) pa lahko neprekinjeno deluje do enega tedna. Obe imata tudi močno izboljšano avtonomijo baterije v načinu beleženja dejavnosti pri vklopljenem natančnem določanju položaja s satelitskim sprejemnikom (GPS). Večja ura v tem režimu zdrži do 30, manjša pa do 15 ur.

Nadgrajena pa je bila tudi z novim načinom pametnega varčevanja z energijo. Pametna ura prepozna uporabnikovo dejavnost v različnih primerih rabe, na primer med stanjem, običajnem nošenju ure ali športni dejavnosti in prilagodi porabo energije za popolno ravnovesje med zmogljivostjo in energijsko učinkovitostjo. Ta se izboljša za 20 odstotkov pri uporabi povezave Bluetooth in do 15 odstotkov pri stalnem merjenju srčnega utripa.

Nova izkušnja poslušanja glasbe

Peter Prevc s Huawei Watch GT 2 in Huawei FreeBuds 3Navdušenci nad športom od svojih ur zahtevajo profesionalno raven beleženja dejavnosti in vsestransko izkušnjo. Pametna ura Huawei Watch GT 2 (46 mm) je povezana s pametnim telefonom preko povezave Bluetooth in omogoča telefonske klice do razdalje 150 m. Zato v pomnilnik prenese stiki, sicer pa je dovolj velik za do 500 glasbenih datotek v formatu mp3. Za glasbeno podlago med vadbo, kadar telefona nimate pri sebi. Oblikujete lahko sezname poslušanja in preskočite skladbe, ki vam morda tisti hip ne ustrezajo.

Optimalno določanje položaja v vseh razmerah

Za določanje zemljepisnega položaja lahko ura sočasno uporabi sva satelitska sistema, GPS in GLONASS, hkrati pa lahko sočasno spremlja signale več satelitov, zaradi česar je natančnejša. Podatki o lokaciji so bolj natančni, kar posredno vpliva tudi na natančnost meritev športne dejavnosti. Poleg tega ima tudi algoritme za optimizacijo poti, kar pomagajo v za satelitsko navigacijo neugodnih okoljih, kot so ulice mest.

Celovit nadzor zdravja

Huawei se zavezuje, da vam bodo njegovo nosljive naprave v pomoč tudi na področju upravljanja z zdravjem, kjer je že vodilni zahvaljujoč inteligentnim algoritmom. Ura Huawei Watch GT 2 namreč pomaga pravočasno zaznati bradikardijo in srčno popuščanje. Če ne deluje v načinu beleženja športne dejavnosti, vas bo obvestila, če je srčni utrip na 100 ali pod 50 utripov na minuto dlje kot 10 minut. Podatke pa si lahko vedno ogledate tudi za nazaj in na ta način spremljate svoje zdravje.

Na znanstvenih dognanjih temelječa tehnologija za sledenje spanju TruSleep 2.0 prepozna motnje in ponudi predloge za izboljšanje kakovosti, pa tudi poosebljene nasvete za boljši nadzor zdravja posameznika. Pametna ura te oblikuje na podlagi spremljanja srčnega utripa, ritma dihanja posameznika ter na osnovi algoritmov analize velikih podatkov, za učinkovitejši in boljši nadzor zdravja in dobrega počutja.

Ura Huawei Watch GT vključuje tehnologijo TruRelexs, ki pomaga lajšati stres, tako da spremlja spremenljivost srčnega utripa (vrednosti HRV) ter zagotavlja podatke o stresnem indeksu. Prav tako vas opozori, ko predolgo sedite in vam predlaga krajše gibanje oziroma vaje. Opozorila pa lahko tudi izklopite ob posebnih priložnostih. Seveda tudi vsakodnevno spremlja korake, porabljene kalorije in kolikokrat vstanete. Zagotovi podatke o fizičnih dejavnostih, ki vam pomagajo razviti zdrave navade in zdrav življenjski slog.

Huawei Watch GT 2 na ženski

Izboljšana klasična zasnova, primerna tudi za nežnejši spol

Nova generacija Huaweieve ure je na videz podobna lanskemu modelu, saj klasična oblika ure prepriča vsakogar. Ima pa nadgrajeno estetiko z zaslonom brez robov. Številčnica ur s premerom 46 mm je obdelana s tehniko poševnega oblikovanja, s katero je ustvarjeno 3D ukrivljeno steklo, njegova vbočenost pa daje številčnici živahen videz. Manjša ura (42 mm) pa je debela samo 9,4 in okrašena z izredno tankim modnim kovinskim obročem.

Pametna ura Huawei Watch GT 2 (46 mm) je opremljena z 1,39-palčnim zaslonom AMOLED občutljivim na dotik ločljivosti 454 x 454 slikovnih pik, s širšim barvnim razponom in izredno tanko zasnovo. Zasnova zaslona je sodobna in »umetniška«, primerna za ljudi, ki imajo radi lepe, a preprosto oblikovane stvari, ki so danes modne.

Široke možnosti uporabe

Pametna ura Watch GT 2 deluje v povezavi z vsakim pametnih telefonom s sistemom Android, pa tudi iOS. Seveda pa najbolje deluje s telefoni Huaweia zaradi aplikacija Zdravje. Odločite se lahko za telefone različnih cenovnih razredov, kot na primer P smart Z, P30 lite, premijska modela P30 in P30 Pro ali najnovejšega Huawei nova 5T. Poleg vrhunskih zmogljivosti vse odlikuje tudi lep videz, ki se poda vsakemu življenjskemu in modnemu slogu.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.