Kako preživeti produktivne študijske počitnice?

Študijske počitnice se približujejo in ti si že z glavo na dopustu. Razmišljaš o dnevih poležavanja, o smučanju in o božiču ter praznikih. Želiš se popolnoma odklopiti od faksa, a ti prihajajoči izpiti ne dajo miru. Zato smo pripravili nekaj nasvetov, kako med počitnicami poležavati brez slabe vesti (in hkrati tudi kaj koristnega narediti).

Napiši si seznam

Pisanje seznamov je lahko zelo koristno. Še boljše pa je, ko stvari s to do seznama prečrtaš. Zato si že pred začetkom počitnic napiši seznam stvari, ki bi jih rad med počitnicami opravil. Pa naj bo to prepisovanje neke stare snovi ali učenje za prihajajoče izpite. Pomembno je, da vse zapišeš, saj boš le tako točno vedel, kaj moraš narediti.

to do list: nothing

Naredi plan

Pri tem je pomembno tudi, da si narediš plan, kdaj boš kaj delal. Zagotovo to ne bo za božič, prav tako pa se najverjetneje ne boš učil na božični večer ali na silvestrovo. Če imaš veliko stvari za narediti, si razporedi tako, da bo izvedljivo, ampak boš imel vseeno še čas za družino in prijatelje. Vzemi si do 2 uri na dan, ko delaš samo za faks in kmalu boš vse prečrtal s seznama opravil.

Zberi snov na kup

Zbiranje snovi na kup je definitivno eno najbolj zamudnih opravil. Zato tudi če se ti zdi, da lahko med počitnicami daš vse štiri od sebe in se ne premakneš s kavča, pomisli, koliko časa in živcev si boš prihranil, če boš predčasno pripravil vse gradivo za učenje. Tako boš pred izpitnim točno vedel iz kje se moraš učiti.

i have done nothing productive all day

Preživi čas s prijatelji in družino

Kdo pa je rekel, da je produktivno izkoriščen čas samo tisti, ko delaš nekaj za faks? Poskrbi, da boš med počitnicami veliko časa preživel s prijatelji in z družino. Pokliči prijatelje iz srednje šole in pojdite na pijačo, zvečer se namesto pred računalnik usedi z družino in klepetajte ali pa pomagaj babici s peko piškotov. To je čas, ki ga lahko porabiš zase in za bližnje, saj boš toliko prostega časa imel šele poleti. Zato te praznike dobro izkoristi.

Prejšnji članekČudovita ura s katero boste odkrivali svoje športne meje
Naslednji članekKje bomo silvestrovali letos?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.