Društvo Animoku je popestrilo praznike s streamanjem

Logotip društva Animoku

December je najbolj praznično obarvan mesec. Tega se zaveda tudi anime društvo Animoku iz Maribora. Njihovo društvo je sorodno našemu društvu ANIMOV – vsi se ukvarjamo s promocijo japonske popularne kulture in smo zato zelo aktivni. V zadnjih letih predvsem na spletu.

Novoletni MokuMatsuri Online

V društvu Animoku so se odločili, da bo njihov Twitch kanal aktiven cel mesec. Tako so nadgradili njihovo lansko online konvencijo Novoletni MokuMatsuri. Lani so organizirali celodnevni stream za novo leto, letos pa so ga razširili kar na cel mesec! Običajno praznujejo novo leto skupaj, ker pa to lani ni bilo možno v fizični obliki, so se odločili za virtualno verzijo in tako je nastal Online Novoletni MokuMatsuri.

Tako je bilo možno spremljati Twitch kanal društva Animoku cel mesec. Vsak teden so streamali igro ali dve. Zaigrali so Suspects: Mystery Mansion, Pokemon GO in Nioh. Predsednik društva Andrej pa je celo pokazal, kako poteka podnaslavljanje serij! Enkrat so tudi igrali Genshin Impact s predsednikom našega društva ANIMOV.

Promocijski plakat za stream igre Pokemon GOProgram Online MokuMatsurija je zmeraj pester. Tako lani kot letos si lahko gledalci pogledajo različne vsebine: navodila za družabne igre, kuharske prispevke (japonski recepti), prosto igranje Mario Kart 8 in Among Us, kvize in različna tekmovanja.

Andrej med streamanjem igre NiohOrganizatorji dogodka

Celoten dogodek so sestavili člani društva Animoku: predsednik Andrej, njegova punca Kimi, Tea, Aleš, Denis, Marko, Metka in Andreja. Različne prispevke pa so lahko poslali tudi slovenski anime ljubitelji in ostala slovenska anime društva. Ker pa je z online dogodki veliko dela, ni šlo vse po maslu in je glavno dogajanje iz 31. decembra prestavljeno na 29. januar. Vse podrobne informacije najdete na njihovi Facebook strani in na spletni strani drustvo-animoku.eu.

Intervju na MAG Pogovorih

Ker se nam zdi ideja celodnevnega streama za novo leto zelo simpatična, smo predsednika društva Animoku povabili na oddajo MAG Pogovori društva ANIMOV. Pogovor je potekal na našem Twitch kanalu, z Andrejem pa smo govorili o samih začetkih društva Animoku, o težavah pri pripravi online dogodka, o programu, o animejih seveda in še veliko drugih zanimivih temah. Celoten pogovor si lahko ogledate na našem youtube kanalu.

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Prejšnji članekKako bo v letu 2022 izgledalo življenje s koronavirusom?
Naslednji članekOgrevanje v zimskih mesecih
logo Društvo Animov

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.