Festival Lakeness v objemu Vipavske doline

»Vipavska dolina je prepredena z vasicami in zavitimi stezicami, ob katerih se po nežnih pobočjih raztezajo vinogradi, zato bi jo z lahkoto zamenjali za toskansko idilo,« so zapisali pri Lonely Planetu, ki je to pokrajino uvrstili med deset najboljših evropskih destinacij v letu 2018.

Prav na tem mestu se bo letos med 16. in 19. avgustom odvijal festival, ki sliši na ime Lakeness. Ta predstavlja največji dogodek v Vipavski dolini, ki združuje dnevno in večerno dogajanje v prepletu športnega, kulturnega in glasbenega duha. V štirih dneh bo na 3 odrih nastopilo 27 glasbenikov, čez dan pa bo ob reki Vipavi obilo priložnosti za osvežitev in sprostitev. Imetnikom tridnevne festivalske vstopnice bo na voljo tudi brezplačno kampiranje, a je za to potrebna predhodna prijava na info@lakeness.si do 12. avgusta.

Festival Lakeness je ime za pester dnevni in večerni program. Foto: Klemen Batagelj

Več kot pozdravljamo tudi potezo, da bo del sredstev namenjenih akciji Očistimo reko Vipavo in menimo, da to podobi festivala doda še razlog več za obisk in spodbudo vsem ostalim festivalom!

Organizacijo festivala izvaja ekipa mladih iz občine Renčne-Vogrsko, ki delujejo v sklopu Društva Mladi Renče-Vogrsko in imajo za seboj že 10 let izkušenj z organizacijo festivala ter drugih kulturnih in športnih prireditev. Društvo je preko svoje Facebook spletne strani pred kratkim objavilo tudi novico o raziskavi univerze Goldsmith, ki je v svojih zaključkih ugotovila, da je obisk koncerta lahko tudi naložba v podaljšanje življenjske dobe. Več kot vabljivo!

Za več informacij in nakup vstopnic pa obišči naslednjo povezavo.

 

Prejšnji članekDeveta največja država z najhladnejšim glavnim mestom
Naslednji članek13 stvari, ki jih to poletje moraš narediti sam

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.