Hood Burger doniral za celjske novorojenčke

V Hood Burgerju so tudi letos pripravili poseben burger, s katerim so zbirali sredstva za dober namen. Tokrat so k sodelovanju povabili legendarnega kuharskega mojstra Janeza Bratovža in skupaj z njim razvili Lady Marmalade, prefinjeno damo, s katero so zbrali 2.722 evrov. Donacijo so danes predali mag. Jakobu Korenu, predstojniku Ginekološko-porodniškega oddelka Splošne bolnišnice Celje, kjer jo bodo namenili nakupu transportne reanimacijske posteljice za novorojenčke.

»V Hood Burgerju dobrodelno akcijo organiziramo vsako leto, doslej smo donacijo namenjali ljubljanski porodnišnici, a ker smo konec aprila v Celju odprli prvo poslovalnico izven prestolnice, smo se tokrat odločili, da z Lady Marmalade zberemo sredstva za opremo, ki bo pomagala novorojenčkom v Celju,« je ob predaji donacije pojasnil Klemen Ptičak. Til Pleterski pa je poudaril, da so dobri odnosi – do strank, med zaposlenimi in do skupnosti – ključni del poslovne filozofije Hood Burgerja: »Srečo imamo, da ljubitelji dobrih burgerjev podpirajo naša prizadevanja in da lahko s skupnimi močmi uresničujemo projekte, s katerimi vračamo v skupnost.« Z Lady Marmalade so po 1 EUR od vsakega prodanega burgerja zbirali v treh poslovalnicah v Ljubljani in v novi poslovalnici v Celju.

Donacijo sta soustanovitelja Hood Burgerja danes predala mag. Margareti Guček Zakošek, direktorici Splošne bolnišnice Celje, ter mag. Jakobu Korenu, predstojniku Ginekološko-porodniškega oddelka, ki je ob tej priložnosti povedal: »Donacije Hood Burgerja smo se zelo razveselili, saj bo prispevala levji delež k nakupu transportne reanimacijske posteljice za novorojenčke, ki jo resnično potrebujemo in si je že dolgo želimo. Arhitekturna zasnova našega oddelka je namreč takšna, da so odsek za novorojenčke, operacijske sobe in porodne sobe prostorsko ločeni. Ta posteljica nam bo omogočila, da bomo lahko novorojenčke med različnimi oddelki prepeljali hitro in varno ter med transportom poskrbeli za umetno predihavanje, čiščenje dihalnih poti in gretje tistih novorojenčkov, ki v prvih minutah po porodu zaradi prezgodnjega poroda ali bolezenskih stanj potrebujejo posebne ukrepe.«

Prejšnji članekPoklici prihodnosti: 5 perspektivnih karier
Naslednji članekTo so navade srečnih in zdravih ljudi!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.