To so navade srečnih in zdravih ljudi!

Ni skrivnost, da je čas, v katerem živimo, zelo zahteven. Hkrati moramo imeti uspešno kariero, urejeno zasebno življenje in po možnosti biti v dobri formi. Nekateri bodo v vsem tem tudi uspeli in kljub temu še vedno ne bodo zadovoljni, drugi pa si bodo prizadevali, da bi dosegli ta ideal. Včasih se je preprosto potrebno sprostiti in prepustiti, drugič pa trdo garati … Zbrali smo 6 nasvetov, ki ti bodo zagotovo pomagali.

Zastavi si cilje

Za začetek si zastavljaj jasne in realne cilje, saj ima ta ukrep močan psihološki trenutek, h kateremu boš posledično tudi stremel. Postavi si tudi uresničljive okvirje. Če smo neprestano v bitki s časom, občutimo nezadovoljstvo, ker stvari nimamo pod nadzorom. Naučit se torej upravljati s časom.

Dobri medsebojni odnosi

Kljub zasedenosti s službo in študijem si vzemi čas, da se družiš s prijatelji in tistimi, ki so ti pri srcu. Verjetno je med tem napornim tempom lažje pisati maile in sporočila, a pomembno je, da razmerja neguješ tudi iz oči v oči. Vzemi telefon, pokliči najboljšega prijatelja in se dogovorita za kavo. Pozabi na konflikte, odpusti stare zamere in se napolni s pozitivnimi čustvi.

Bodi hvaležen

Beseda »hvala« ni le vljudna gesta – je tudi pomembna vrednota v vsakdanjem življenju. Ljudje, ki večkrat razmišljajo o stvareh, za katere so hvaležni, občutijo več sreče kot tisti, ki nanje pozabijo. Napolni srce s hvaležnostjo za vse, kar lahko uživaš in opazuješ, kako se s tvojo hvaležnostjo svet okrog tebe spreminja.

Pazi na prehrano

Tudi hrana vpliva na našo srečo in dobro počutje. Ni potrebno pretiravati, drži se preprostega pravila oziroma razmerja 80:20, kar pomeni, da bi večina obrokov, ki jih zaužijemo, morala biti zdrava in uravnotežena. Ostalih 20 % časa se sprosti, privošči si kakšen kos dobre čokoladne torte, ali pa kozarec kakovostnega rdečega vina.

Telovadi

Ni novost, da telovadba izboljša vaše zdravstveno stanje, ampak ali si vedel, da pozitivno deluje tudi na dolgoročen občutek sreče? Redna telovadba zmanjšuje stres, sprošča endorfine, izboljša imunski sistem in počutje. Če nisi ljubitelj telovadbe, obuj udobne čevlje Ara in se podaj na dolg sprehod po mestu ali naravi.

Bodi pozoren na »ta trenutek – tukaj in zdaj«

Bodisi si jutro začel z meditacijo, sprehodom psa, branjem ali toplim aromatičnim čajem … Vzemi si trenutek in opazuj okolico ter se zahvali, da imaš možnost živeti življenje, ki ti je dano. Če imaš hrano na mizi, ti je toplo, imaš streho nad glavo – si mnogo bogatejši, kot si lahko misliš.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.