Huawei na IFA 2019 predstavil osvežen P30 Pro

Huawei zaradi ameriške prepovedi ni mogel izdati nov Android telefon z Googlovimi storitvami, zato so na hitro izdali nov stari telefon, za katerega te omejitve še ne veljajo.

Huawei je na sejmu IFA v Berlinu predstavil novi P30 Pro, s katerim je postavil nove smernice na področju estetike pametnih telefonov. V duhu gracioznega dizajna in inovativne fotografske tehnologije serije P, se novi P30 Pro ponaša s svežimi modnimi barvnimi odtenki in izboljšanimi funkcijami fotografske in video obdelave. Prav tako pa novi P30 Pro podpira EMUI 10, s katerim odpira vrata življenju z umetno inteligenco.

Richard Yu, izvršni direktor Huawei Consumer BG, je dejal: »Serija Huawei P30 se je v zadnjih šestih mesecih izkazala za zelo priljubljeno izbiro pri potrošnikih, saj je njena prodaja presegla 16,5 milijona enot. Ta številka je 53 % višja kot je bila pri seriji P20 v enakem obdobju po njenem izidu. Novi P30 Pro uporabnikom prinaša novo fotografsko izkušnjo in s svojo prijetno barvno shemo ter dvoteksturnim dizajnom ustvarja bogatejšo in bolj vznemirljivo uporabniško izkušnjo.

Povsem nova estetika: Odkrivanje novih možnosti z edinstveno perspektivo

Navdihnjen z naravo, novi P30 Pro uporabnikom prinaša dve novi barvni shemi. Z globoko, mistično modro barvo, ki spominja na v morju odevajoče nebo, in megličasto barvo sivke, podobno plaži pod sončnim zahodom, odkriva nove možnosti in daje mobilni estetiki presenetljiv ter eleganten svež videz. Z uporabo dveh različnih tekstur doseže gladek prehod med svetlečim in mat odtenkom ter ustvari intenziven vizualni učinek, ki odpravlja težave velikega steklenega hrbtišča.

Doslej sta se lepota in praktičnost vedno zdela nezdružljiva. Novi P30 Pro pa ovrže to prepričanje in udejanji popoln zakon med estetiko in uporabnostjo. Območje objektiva kamere je zasnovano z visokosijočo površino, medtem ko je del, na katerem večino časa počiva dlan uporabnika, matiran, tako da se na njem ne poznajo prstni odtisi.

Novi Huawei P30 Pro sivka IFA 2019

Postanite profesionalni fotograf, ki z lahkoto ustvarja mojstrovine

Nočni način fotografiranja je pridobil novo funkcijo super nočnega selfija, ki ponoči posvetli in polepša obraze. Posledično so ti videti bolj naravni, profil obraza pa je zaradi izboljšanega senčenja izražen bolj tridimenzionalno. Funkcija hkrati zniža intenzivnost svetlobnega vira v ozadju in poskrbi za boljši prikaz podrobnosti temnega območja, ne da bi bilo ozadje pri tem prekomerno svetlo. Na ta način pomaga uporabniku doseči naraven, tridimenzionalen in dodelan nočni selfi ter boljše nočne posnetke v portretnem načinu.

Ne glede na to ali snemate ali urejate posnetek, umetna inteligenca poskrbi za preprosto in vznemirljivo ustvarjanje videov. Popolnoma nova funkcija imenovana Huawei Vlog AI omogoča samodejno ustvarjanje posnetkov. Uporabnik tako lahko z le enim klikom ustvari glasbeni video iz fotografij in videoposnetkov v galeriji, tega pa nato še dodatno oplemeniti in prilagodi s svojo s svojo najljubšo glasbo, filtri in učinki, oziroma vanj vključi še več posnetkov

Super portretni način prinaša učinek zameglitve ozadja na ravni profesionalne zaslonke in poskrbi, da osrednji portret razločno izstopa iz ozadja, hkrati pa odlično ponazori večplastnost, izrazitost in umetniško lepoto. Objektiv ToF s svojo natančno sposobnostjo zaznavanja globine deluje v navezi z algoritmom umetne inteligence, z združenimi močmi pa dosežeta najvišjo raven podrobnosti in naravnega prikaza. Tako so na portretnih fotografijah jasno izražene vse gube oblačil in vse obrazne poteze, vsi prikazani elementi na portretni fotografiji pa razločno izstopajo od mehkega in gladkega ozadja.

Huawei je zavezan k temu, da uporabnikom zagotavlja vrhunsko fotografsko izkušnjo in najvišjo kakovost fotografije, s tem pa postavlja nove meje in ustvarja nove zmožnosti mobilne fotografije. Zahvaljujoč fotografskim zmožnostim telefona Huawei P30 Pro, ljudje niso več omejeni s tehnologijo kamer. Sproščeno lahko uživajo v zabavi, ki jo ponuja fotografija in v odkrivanju vseh lepot sveta, pri tem pa ustvarjajo fotografije na nivoju profesionalne kakovosti.

EMUI 10 prinaša simbiozo z umetno inteligenco in dviga raven pametnega načina življenja

Uporabniki serije Huawei P30 po vsem svetu bodo prvi prejeli nadgradnjo na povsem nov operacijski sistem EMUI 10. Z uporabo porazdeljene tehnologije EMUI 10 uporabnikom ponuja bolj dodelano pametno izkušnjo na različnih področjih. Zasnovan na podlagi raziskav z uporabniki, EMUI 10 cilja na ustvarjanje prvovrstne izkušnje.

Oblikovan po navdihu revij prinaša bolj pregledno in odprto zasnovo. Mreža, ki omogoča večjo pisavo, poskrbi za boljšo preglednost in naredi prikaz bolj natančen ter manj kompleksen. To se najbolj odraža na estetski zasnovi nastavitev, koledarja, seznama stikov in drugih vmesnikov za izboljšanje uporabnikove vizualne izkušnje.

EMUI 10 navdih išče v barvnih odtenkih umetnika Morandija, ki prihaja iz Italije. Topla in nežna tekstura, združena s subtilno misterioznostjo, poskrbi za popolnoma uravnotežen videz.

V temnem načinu nežna svetloba ščiti oči pred bleščanjem brez uporabe obrnjenih barv. Da bi ustvaril najbolj udoben barvni kontrast ozadja, kontrast znakov in prostorski kontrast za temni način, je Huawei izvedel več preizkusov učinkovitosti branja uporabnikov. Na podlagi teh raziskav pa je nato z namenom, da bi ponudili bolj udobno in doživeto bralno izkušnjo, oblikoval vse od ozadja do ikon.

EMUI 10 prinaša tudi nadgrajen brezžični zaslonski sistem – sodelovanje na več zaslonih, ki na sistemski ravni briše meje med okoljema Windows in Android. Na ta način omogoča brezšivno interakcijo med računalnikom in mobilnim telefonom na več zaslonih hkrati. Uporabnik lahko enostavno »prime« datoteko na zaslonu ene naprave in jo »povleče« na zaslon druge naprave. Tako lahko v celoti izkoristi velik zaslon prenosnega računalnika in periferne naprave, kot sta miška ali tipkovnica.

Priljubljen premijski telefon, ki se lahko pohvali z rekordno prodajo

Leta 2010 je Huawei prodal 3 milijone mobilnih telefonov. Po 8 letih se je to število povečalo za 68-krat. V prvi polovici leta 2019 je število razposlanih pametnih telefonov Huawei (vključno s telefoni znamke Honor) doseglo 118 milijonov enot, kar na letni ravni pomeni rast za 24 %. Po podatkih IDC se je podjetje Huawei po številu razposlanih telefonov v drugem četrtletju 2019, uvrstilo na drugo mesto na svetu in prvo na kitajskem trgu.

Kot popolna mešanica tehnologije in umetnosti je serija Huawei P30 v prvih 85 dneh obstoja presegla 10 milijonov enot, s čimer je postavila Huaweiev rekord glede števila razposlanih premijskih naprav. Telefoni omenjene serije so si prislužili hvalo s strani številnih uveljavljenih organizacij po vsem svetu, vključno z združenjem EISA. Huawei P30 Pro je med drugim prejel tudi nagrado za najboljši pametni telefon leta 2019-2020, s čimer je podjetje že drugič osvojilo glavno nagrado na podelitvi pametnih telefonov omenjenega združenja.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.