Dvoboj: ZDA proti Evropi

Ta vikend v Minsku poteka prav posebno atletsko tekmovanje: atletski dvoboj med reprezentanco Evrope in reprezentanco Združenih držav Amerike. Na evropsko stran sta bila povabljena tudi dva slovenska atleta.

Kdo so slovenski reprezentanti?

V evropsko reprezentanco so častno povabilo prejeli državni rekorder v teku na 400 metrov Luka Janežič, Martina Ratej (met kopja) ter Maruša Mišmaš, ki ima v lasti letos izboljšani državni rekord na 3000 metrov z zaprekami. Mišmaševa se je nastopu odpovedala, Janežič in Ratejeva pa bosta v Minsku nastopila.

Dvoboj (The Match)

Tekmo med Evropo in ZDA so na kratko poimenovali Dvoboj (The Match). Gre za ponovno organizacijo medcelinskih dvobojev, ki so se odvijali v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja.

Slika atletinj pri predaji štafete
Medcelinski dvoboj prvič po 70. letih prejšnjega stoletja

V vsaki atletski disciplini bodo nastopili štirje evropski in štirje ameriški atleti, odvilo pa se bo preko 30 atletskih disciplin. Zmagovalec posamezne discipline bo prejel 7000 evrov, denarno nagrado pa sicer prejmejo prav vsi uvrščeni atleti (zadnji 500 evrov).

Stadion Dinamo v Minsku, kjer bo dogodek potekal, sprejme kar 22.000 gledalcev.

To bo zadnje veliko tekmovanje pred …

svetovnim prvenstvom v atletiki. To bo potekalo le tri tedne kasneje v Dohi (Katar), izpolnjeno normo pa ima kar nekaj slovenskih atletov.

Atletski dvoboj lahko spremljaš na povezavi europevsusa.live

 

Prejšnji članekHuawei na IFA 2019 predstavil osvežen P30 Pro
Naslednji članekHonor razkril aplikacijo za slabovidne

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.