Huawei v Sloveniji predstavil inovativne telefone serije P50, preveri s čim te bodo navdušili!

Huawei je predstavil najnovejša in hkrati težko pričakovana pametna telefona serije P – Huawei P50 Pro in zložljivi Huawei P50 Pocket, ki bosta navdušila ljubitelje vrhunske mobilne fotografije in osupljivega dizajna.

Že nekaj časa se vse manj sprašujemo, ali je s telefonom mogoče posneti enako kakovostne fotografije kot s klasičnim zrcalno-refleksnim fotoaparatom. Z vsakim novim pametnim telefonom serije P namreč Huawei premika meje mogočega ter potrjuje in krepi položaj vodilnega podjetja na področju mobilne fotografije. Tudi tokrat so se pri Huaweiu izkazali in letvico mogočega premaknili še višje.

Derek Yu, predsednik podjetja Huawei Consumer BG za Srednjo in Vzhodno Evropo, Skandinavijo, Kanado in Turčijo, je ob predstavitvi telefonov dejal: »Deset let že s pametnimi telefoni serije P premikamo meje mobilne fotografije in dvigujemo letvico mogočega. Z napredno optiko Huawei XD in pogonom XD Fusion uporabnikom pametnega telefona Huawei P50 Pro zdaj omogočamo ustvarjanje fotografij z neverjetnimi barvami in podrobnostmi. Šli pa smo še korak dlje in razvili zložljiv pametni telefon Huawei P50 Pocket, brezkompromisen v zasnovi, dizajnu, kamerah in zmogljivostih.«

Prepustite se napredni mobilni fotografiji s Huawei P50 Pro

Huawei P50 Pro je podedoval odlike odlične serije P na področju vsestranske mobilne fotografije in postal njihov najnaprednejši pametni telefon na tem področju. Zmogljiva naprava bo ljubiteljem mobilne fotografije omogočila delo na profesionalni ravni in zajem okolice v čudovitih barvah in polnih podrobnostih. Popoln je za vse, ki čutijo potrebo po ustvarjanju in zajemanju lepih življenjskih trenutkov, a jim standardne kamere pametnih telefonov ne zadostujejo.

Napredne tehnologije za višjo kakovost fotografij

Huawei je bil ves čas od obstoja serije P predan snovanju vrhunske tehnologije kamer in kakovosti fotografij. Kot logičen razvojni korak zato s pametnim telefonom Huawei P50 Pro predstavljajo prvi sistem dvojne matrične kamere z glavno matriko, ki vključuje barvni (RGB) objektiv, monokromatski objektiv in večspektralno tipalo svetlobe. Zahvaljujoč tehnologijam True-Chroma Shot, XD Fusion Pro z novim filtrom Super Colour, pogonom True-Chroma Image in Super HDR, so fotografije barvite in polne podrobnosti tudi v slabih svetlobnih razmerah ter najboljša možna reprodukcija tega, kar vidi človeško oko. Novi telefon je opremljen s periskopskim objektivom s 3,5-kratno optično oziroma 100-kratno povečavo, medtem ko je ultra širokokotni objektiv opremljen s tehnologijo stabilizacije, za preprost zajem majhnih ali zelo oddaljenih predmetov v visoki ločljivosti. Pametni telefon Huawei P50 Pro podpira tudi optiko Huawei XD, ki odpravlja optične napake in obnavlja podrobnosti na fotografijah.

Vodilne zmogljivosti in uporabniška izkušnja

Poleg izjemnih fotografskih zmogljivosti, je pametne telefone serije Huawei P vedno odlikovala navdušujoča oblika v kombinaciji z zmogljivostjo. Huawei P50 Pro ni izjema, saj ga odlikujejo velik zaslon, baterija kapacitete 4360 mAh ter žično polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 66 W in brezžično z močjo 55 W, čeprav ostaja tanek in lahek, da se udobno prilega dlani. Zaslon telefona je na bokih ukrivljen (3D), podpira 120-herčno osveževanje in 300-herčno vzorčenje dotika za gladko in odzivno vizualno izkušnjo, nudi podporo za barvno paleto P3 in je sposoben prikazati 1,07 milijarde barv. Vrhunsko izkušnjo rabe zaokrožujeta stereo zvočnika z mogočnim zvokom, za katerega se vam bo zdelo, da prihaja iz vseh smeri.

Ko gre za oblikovanje, vas bo zagotovo prepričala revolucionarna zasnova dvojne matrične kamere, ki pametnemu telefonu Huawei P50 Pro daje značilen elegantni videz in ustvarja profesionalno izkušnjo fotografiranja. Na voljo je v dveh čudovitih barvah, zlati (Cocoa Gold) in črni (Golden Black) in je odporen proti vodi in prahu po standardu IP68.

Spoznajte revolucionarno zasnovo telefona P50 Pocket

Pametni telefon P50 Pocket prinaša inovacije tako v tehnologiji kot v oblikovanju. Je prva zložljiva naprava, pri kateri zaradi oblikovne posebnosti ne trpijo fotografska odličnost in zmogljivost. Kot taka je popolna za ljubitelje kakovosti in inovativnih novosti, ki niso pripravljeni sprejeti kompromisov.

Osupljiv dizajn

Huawei P50 Pocket je zložljiv pametni telefon z zlaganjem po vodoravni osi, ki hkrati zagotavlja vodilne zmogljivosti. Huawei je namreč vstavil edinstven mehanizem zlaganja oziroma večdimenzionalni centralno nameščen tečaj (Multi-Dimensional Hinge Technology), ki se med odpiranjem naprave dvigne, da ustvari popolnoma raven večji zaslon. Tečaj ni samo robustno izdelan, vzdržljiv in trden, ampak ravno tako zagotavlja, da med polovicama ni špranje, ko je naprava zložena.

Kljub oblikovni posebnosti novi telefon v zloženem stanju v debelino meri le 15,2 mm, v razprtem pa 7,2 mm. Za boljšo uporabniško izkušnjo je opremljen z dvema zaslonoma. Glavni je 17,5-centimetrski (6,9-palčni) prilagodljiv zaslon OLED z razmerjem stranic 21 : 9, gostoto slikovnih pik 442 ppi, sposobnostjo prikaza 1,07 milijarde barv in podporo barvni paleti P3 poskrbi za kinematografsko vizualno izkušnjo. Drugi manjši zaslon na hrbtišču pa je popoln za prikaz izbranega nabora informacij in ga je mogoče zlahka uporabita za upravljanje s predvajanjem glasbe, preverjanje koledarja, fotografiranje oziroma snemanje videa in prikaz obvestil. Huawei P50 Pocket je na voljo v dveh sanjskih barvah, črni in beli. Ponekod bo na voljo še posebna različica, ki jo je oblikovala nizozemska modna oblikovalka Iris Van Herpen in ima posebno teksturo iz mikro 3D-skulptur.

Huawei P50 Pocket s kapaciteto 4000 mAh nudi dolgo avtonomijo baterije, ki podpira hitro polnjenje Huawei SuperCharge z močjo 40 W, a kljub temu ohranja vitko in elegantno obliko. Vgrajen ima način varovanja zasebnosti (Super Privacy Mode), ki samodejno onemogoči kamere, mikrofon in lokacijske storitve, ko je naprava zložena.

Odkrijte vsestransko mobilno fotografijo

Zložen je Huawei P50 Pocket čudovit pripomoček, odprt pa vrhunski pametni telefon z naprednimi funkcijami. Kar zadevo mobilno fotografije je zagotovljena podpora pogona True-Chroma Image ter tehnologij Huawei XD Optics in Huawei XD Fusion Pro, na podlagi katerih je bila razvita matrična kamera Ultra Spectrum. Inovativen fotografski sklop namreč vključuje 10-kanalno večspektralno tipalo svetlobe, večspektralni osvetljevalec, tipalo za lasersko ostrenje, 40-milijonsko kamero Tru Chroma, 13-milijonsko kamero z ultra širokokotnim objektivom in 32-milijonsko kamero Ultra Spectrum s sposobnostjo zajetja širšega obsega valovnih dolžin svetlobe. Pametni telefon Huawei P50 Pocket uporablja obsežno kombinacijo zmogljive strojne in programske opreme, ki posnema človeško zaznavanje barv, da bi kamere pristno zajele prizor.

Zaradi inovativne zložljive oblike ima Huawei P50 Pocket posebne algoritme za portretno selfi fotografiranje z zadnjimi kamerami, ki izkoristi vse njihove danosti s poudarkom na delovanje v slabših svetlobnih razmerah.

Družina premijskih pametnih telefonov družine Huawei P po zaslugi dveh pametnih telefonov še nikdar v desetletni zgodovini ni bila tako močna in zanimiva, kot je danes. Ne glede, ali imate radi klasično zasnovo ali inovativnost zložljivega pametnega telefona, je gotovo, da vas bodo v obeh primerih presenetile njune fotografske zmogljivosti.

Cena in razpoložljivost

Pametni telefon Huawei P50 Pro je na slovenskem trgu na voljo od 7. februarja po priporočeni ceni 1.199 €, medtem ko P50 Pocket po priporočeni ceni 1.299 € prav tako pričakujemo februarja.

HMS zagotavlja odlično uporabniško izkušnjo

Huawei na svojih telefonih s sistemom HMS zagotavlja tudi odlično uporabniško izkušnjo in skrbi, da so uporabnikom dosegljive vse globalne in lokalne aplikacije, ki jih ti potrebujejo, od družbenih omrežij, kot so TokTok, Snapchat, Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, pogovornih kot so WhatsApp, Telegram, Zoom, in transportnih, kot je Bolt, do finančnih, kot sta Revolut in Curve, zabavnih, kot so Spotify, Netflix, Deezer, Tidal, in priljubljenih iger, kot sta Lords Mobile in Gardenscapes. Poleg tega so vzpostavili tudi odličen vir za pomoč uporabnikom AppsOnHMS.com, kjer so na voljo video in drugi vodiči za dostopanje do posameznih aplikacij.

Pri oblikovanju uporabniške izkušnje so dali prav poseben poudarek dostopu do bančnih in finančnih aplikacij. Tako se je le v preteklem letu pridružilo več kot 300 ključnih mednarodnih in lokalnih bank, med drugim v Sloveniji NLB, NKBM, Sparkasse, Sberbank, Intesa Sanpaolo in mBills. Huaweievi uporabniki zdaj lahko s telefonom tudi plačujejo, zahvaljujoč NFC-rešitvi za brezkontaktno plačevanje.

Ob tem Huawei še naprej razvija lasten nabor HMS-aplikacij, ki ga sestavljajo trgovina AppGallery, navigacijska aplikacija Petal Maps, vsestranski iskalnik Petal Search, oblak Huawei Mobile Cloud, internetni brskalnik in središče za igre Huawei Game Center. Te storitve iz meseca v mesec koristi več uporabnikov. Aplikacija Petal Maps, ki je bila predstavljena šele v lanskem letu, je tako na primer dosegla že več kot 20 milijonov mesečnih aktivnih uporabnikov, od tega 7 milijonov v Evropi. AppGallery pa ima na svetovni ravni že 580 milijonov mesečnih aktivnih uporabnikov in se je pozicionirala kot 3. največja trgovina z aplikacijami

Bogat ekosistem naprav

Huawei P50 Pro in P50 Pocket se tako pridružujeta širokemu naboru novih naprav, ki jih je Huawei predstavil v zadnjem času. Najprej sta tu telefona srednjega cenovnega razreda Huawei nova 9 in Huawei nova 8i, tema pa sledijo še pametne ure serije Watch GT 3, monitorja MateView in MateView GT ter slušalke FreeBuds Lipstick, ki v Slovenijo prihajajo februarja in so tudi odličen modni dodatek.

Več informacij o telefonu Huawei P50 Pro: https://consumer.huawei.com/si/phones/p50-pro/

Več informacij o telefonu Huawei P50 Pocket: https://consumer.huawei.com/si/phones/p50-pocket/

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.