Inteligentni sistem EMUI 13 spodbuja povezovanje in sodelovanje

EMUI 13

Skupaj z novim premijskim telefonom Huawei Mate 50 Pro je luč sveta ugledal inovativni operacijski sistem z novo generacijo funkcij, ki ustrezajo novi generaciji pametnih telefonov. Hitrejši in učinkovitejši EMUI 13 je ustvarjen z namenom izboljšati vse vidike uporabnikovega življenja in dela.

Z uporabo Huaweieve porazdeljene tehnologije, operacijski sistem EMUI 13 brezhibno izboljšuje uporabnikovo digitalno življenje, pri čemer ne omogoča samo komunikacije dveh naprav, temveč več njih poveže v eno »super« napravo. Prek izboljšav uporabniškega vmesnika prinaša izboljšano interakcijo, vključuje tehnologije za optimizacijo delovanja ter nove načine varnosti in varovanja zasebnosti v vseh scenarijih.

Prilagojeno udobje za vse

Prek operacijskega sistema EMUI 13 so uporabnikom predstavljeni novi načini interakcije z informacijami na domačem zaslonu. Z interaktivnimi in prilagodljivimi funkcijami pa je zagotovljena edinstvena prilagodljiva izkušnja uporabe.

Z novo funkcijo »Service Widget« (servisni pripomoček) si lahko na kratko ogledate informacije in storitve, ki jih zagotavlja izbrana aplikacija, ne da bi jo morali zato zagnati. S potegom prsta navzgor prek ikone ustvarite servisni pripomoček in ga pripnete na začetni zaslon. Ravno tako preprosto ga je skriti. Funkcija zagotavlja pregledovanje ter upravljanje z informacijami in storitvami na nov preprost in izredno učinkovit način.

Vendar se lahko v primeru, da je na zaslonu preveč storitvenih pripomočkov, soočite s težavo razvrščanja in preglednosti. Da bi jo presegel, EMUI 13 omogoča pameten in preprost način organizacije s pomočjo funkcije »Card Folder« (mapa s karticami). Po velikosti enake zložite skupaj in si nato ogledate enega za drugim. Na voljo pa so tudi pripomočki različnih velikosti za kombinacijo z bližnjicami do aplikacij, kot je na primer »svetilka«. Združene je nato s ciljem povečanja udobja in organiziranosti začetnega zaslona preprosteje prilagajati.

To še zdaleč ni vse. Izboljšana je funkcija »Smart Folders« (pametne mape). Poleg prejšnjih velikosti 1:2, 2:2 in 4:4, so na voljo še dodatne, med njimi tudi 2:4. V primeru spremembe velikosti mape bo funkcija ustrezno prilagodila število prikazanih aplikacij, kar ravno tako zagotavlja učinkovitejši začetni zaslon.

Izkoriščanje zmogljivosti povezanih naprav

Operacijski sistem EMUI 13 omogoča brezhibno sodelovanje več naprav in nove načine interakcij znotraj poosebljenega ekosistema. Funkcija »Super Device« (super naprava) po novem brezhibno poveže do 10 naprav. Postopek še nikdar ni bil tako preprost, kot je postal po zaslugi funkcije »Drag to Connect« (povleci za povezavo). V nadzorni plošči pametnega telefona Huawei Mate 50 Pro vidite naprave v bližini, ki jih z njim povežete tako, da ikono želene povlečete na njegovo ikono.

EMUI 13 dodatno izboljšuje tudi funkcijo Multi-Screen Collaboration (sodelovanje na več zaslonih) s podporo več oken, kar izboljšuje produktivnost in večopravilnost. V celoti lahko izkoristite večji zaslon tako, da med pisanjem e-poštnega sporočila ali beležke brskate po prejetih sporočilih ali seznamu beležk.

Razširjena povezljivost je vidna prek funkcije »SuperHub«, ki na pametnem telefonu Huawei Mate 50 Pro prinaša inovativne zmožnosti prenosa datotek. Z dolgim zadrževanjem prsta na besedilu, fotografiji, videoposnetku ali datoteki in prenosu v plavajoče okno funkcije SuperHub, izbrano vsebino začasno shranite v datoteko, prilepite v aplikacijo ali celo prenesete na drugo napravo.

S tem še nismo izčrpali uporabnih novih funkcij sodelovanja med napravami. Funkcija »Share Audio« omogoča sočasno povezavo dveh slušalk Huawei FreeBuds Pro 2 s pametnim telefonom Huawei Mate 50 Pro in deljenje zvočnega signala. Funkcija »Multi-Cam Mode« pa sproščanje ustvarjalnosti fotografiranja ali snemanja videov prek možnosti deljenja kamer.

Obsežen prostor za hranjenje podatkov

Kot zdravilo v primeru težave hitrega polnjenja razpoložljivega pomnilnika, EMUI 13 nudi funkcijo »SuperStorage«. Prvo tehnologijo stiskanja podatkov, ki sprošča prepotreben prostor za hranjenje podatkov in pomaga upravljati shranjene vsebine. Deluje tako, da zazna in prikaže podvojene datoteke, tudi večkrat shranjene iste fotografije, nakar jih z aplikacijo Huawei Optimiser po želji stisnete.

Poleg tega funkcija SuperStorage identificira aplikacije, ki jih dlje časa niste uporabili in ravno tako ponudi možnost stiskanja. Ukrep ne vpliva na uporabniško izkušnjo, temveč izboljša organizacijo pomnilnika in optimizira uporabo prostora, ki je na voljo za hranjenje podatkov.

Zagotavljanje varnosti n varovanje zasebnost

Za Huawei sta varnost in zasebnost visoko na seznamu prioritet. EMUI 13 bolje ščiti zasebnost in varnost s preglednejšim prikazom dovoljenj aplikacij, varnostnim statusom naprave in izboljšano zaščito podatkov.

Funkcija »Privacy Center« (središče za zasebnost) nudi splošno nadzorno ploščo za prikaz podatkov o vedenju nameščenih aplikacij. Sistem pa hkrati nenehno izvaja proaktivno varovanje zasebnosti preko prikaza uporabniku prilagojenih nasvetov. Če ugotovi, da neka aplikacija nerazumno uporablja dovoljenje, predlaga, da jih prekličete.

Medtem »Security Center« (varnostno središče) bdi nad delovanjem naprave in omogoča, da kadarkoli preverite njeno varnostno stanje. Sem spadajo funkcije, kot so zaklepanje aplikacij, sef za gesla, varna datoteka, iskanje naprave in drugo. Sposoben je aktivne identifikacije težav in iskanja primernih odzivov.

Nenazadnje operacijski sistem EMUI 13 nudi zasebnost fotografij, saj pred pošiljanjem iz datoteke izbriše občutljive osebne podatke. S tem je preprečeno, da bi nehote o sebi delili preveč.

Več informacij o operacijskem sistemu EMUI 13 najdete na povezavi https://consumer.huawei.com/si/emui-13/.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.