iRobot Roomba j7+: Prvi robotski sesalnik, ki prepozna ovire

Čeprav so njihovi roboti skoraj popolni, v podjetju iRobot ne spijo na lovorikah in prisluhnejo uporabnikom, saj je njihovo mnenje zanje izredno pomembno. Še posebej, ko povedo, kaj pri svojem robotu najbolj pogrešajo. Na osnovi želja so nato razvili Roombo J7 z umetno inteligenco in z novim izboljšanim algoritmom navigacije. Kdor ima ljubljenčka, ve, da mu lahko uide. Kakec ali majhna lužica, oboje je bilo do pred kratkim za robota umazanija katere se je potrebno lotiti. Lahko si jo zamislite. V izogib tega so oblikovali pomenljivo poimenovano garancijo P.O.O.P. (Pet Owner Official Promise), s katero zagotavljajo, da bo sesalnik zaznal kakce, ki se bodo znašli na njegovi poti in jih zaobšel. V to so tako zelo prepričani, da so lastniku sesalnika pripravljeni zamenjati napravo, če bi se pri tem opravilu v roku enega leta od nakupa izneverila.

Izboljšana pamet za učinkovitejše čiščenje

Kaj pa kocke, copati ali kabli, ki so padli na tla. Zagotovo se vam je zgodilo, da je pametni telefon zaradi zapletenega kabla padel s police na tla. A to je sedaj zgodovina. Na sceno stopi najnovejši model ameriškega podjetja iRobot Roomba J7. S tehniko navigacije PrecisionVision zmore identificirati in prepoznati objekte pred seboj. Ko prvič naleti na določen predmet, za katerega ni prepričan, kaj naj z njim naredi, ga zabeleži in preko iRobotove aplikacije pošlje njegovo fotografijo. Na ta način vas torej vpraša, kaj mu je storiti. Če mu ne boste ničesar zaukazali, se ga bo ogibal še naprej, lahko pa mu odredite, naj ga pusti pri miru oziroma naj se zapelje čezenj. To še ni konec. Sistem umetne inteligence Genius 3.0 sesalniku s strojnim učenjem omogoča, da si slike in oblike tudi zapomni, se uči in se posledično pri vsaki naslednji vožnji odreže bolje.

roomba j7

Sanjski dvojec brez krmarja

Robot postaja pametnejši in se bolje zaveda, toda obenem ohranja lastnosti, zaradi katerih so Roombe med uporabniki izredno priljubljene. Kljub odličnemu vidu se zanaša na tipalo dotika, da se premika tik ob steni ali robu pohištva in odstrani smeti, ki se tam rade nabirajo. Dve nasproti vrteči se krtači drobita umazanijo in povečata učinkovitost sesanja, medtem ko se s sistemom zaznave robot bolje posveti bolj nasmetenim površinam. Pomaga še zmogljiv 3-stopenjski čistilni sistem z 10-krat močnejšim sesanja Power-Lifting Suction. Pri tem lahko oblikujete tudi različne programe sesanja. Na primer sesanje posameznih ali skupine sob. To je še posebej priročno, če se kateri od vaših prostorov pogosteje umaže in ga je treba večkrat posesati. Roomba j7 zna tudi sama svetovati, kdaj bi utegnil biti najbolj optimalen čas sesanja in kako pogosto sesati, pri čemer upošteva, kdaj vas ni doma ter opozoriti na alergene sezone, torej, ko je v zraku več cvetnega prahu.

Pozabite na zahtevno vzdrževanje

Prizadevamo si za večje udobje in več prostega časa, zato si nikakor ne želimo, da bi nam robot poleg dodatnih skrbi, povzročil dodatno delo. Vsak zahteva nekaj vzdrževanja, toda preproste je, če za praznjenje koška in čiščenje površine filtra poskrbi sesalnik Roomba J7+ s priključno postajo Clean Base. Celo do dva meseca vam ne bo treba skrbeti in še potem bo dovolj zamenjava vrečke za smeti. No. Ne čisto. Eno opravilo ostaja. Občasno čiščenje krtač. Legali bi, če bi dejali, da se lasje in vrvice ne ovijajo okoli obeh krtač. Vendar sta ti namenoma oblikovani tako, da s čiščenjem ni težav. Dodatka, kot sta nož ali škarjice, nista potrebna. Zvitek las, vrvice ali podobno preprosto odstranite in robot je spet pripravljen na delo.

Robotski sesalniki postajajo domači pomočniki, brez katerih sodobno življenje skoraj ni več mogoče in nas obenem razbremenjujejo sesanja, ki ni ravno opravilo, ki bi se ga pretirano veselili. Pomembno postaja, da so čim bolj pametni, da sesajo po urniku, ko nikogar ni doma, ter da pri tem ne povzročajo škode in (ali) dodatnega dela. Zaradi teh odlik sta Roomba J7 ali J7+ popolna pametna domača pomočnika, ne glede na velikost, razgibanost stanovanja, ovir in predmetov v prostoru ter prisotnosti domačih ljubljenčkov.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.