Je vroče v najemu? Razmislite o nakupu klimatske naprave!

Da, tudi v najemniškem stanovanju se lahko hladite s klimo. Četudi za vas nakup klimatske naprave z montažo morda ne pride v poštev, vam lahko vroče dneve ohladi prenosna klima.

Klima brez zunanje enote

Nakup klimatske naprave z montažo predstavlja kar precejšen poseg v prostor, zato nič čudnega, da si klimatske naprave, ki je sestavljena iz notranje in zunanje enote, v vašem najemniškem stanovanju morda ne morete omisliti.

Vseeno pa si lahko ohladite prevroče dni in se pozanimate o nakupu prenosne klime. To je klima brez zunanje enote, ki je v je v primerjavi z montažno morda res manj učinkovita, a je, če pač ne gre drugače, še kako priročna rešitev. Ko gre za klimo brez zunanje enote, je odločilni faktor tako takojšnji priklop, brez stroškov montaže in brez gradbenih posegov.

Moški in ženska gledata gor v klimo

Kondenzacijska prenosna klima je namreč naprava, ki ima vgrajeno cev za odvajanje vročega zraka. To lahko napeljemo skozi okno ali pa skozi odprtino v zidu ali steklu, nekam na prosto torej, zato namestitev zunanje enote klimatske naprave ni potrebna. Še več: veliko sodobnih modelov prenosnih klim je opremljenih tudi z avtomatskim načinom delovanja, z daljinskim upravljalnikom in s številnimi drugimi dodatnimi funkcijami, kot je na primer funkcija samodejnega izklopa, ki vam bodo uporabo klimatske naprave še olajšale.

Morda bi vseeno razmislili o nakupu klimatske naprave z montažo?

Ker se v praksi prenosne klimatske pogosto izkažejo kot manj učinkovite od klasičnih,  s slabšo zmogljivostjo in večjo energetsko potratnostjo, pa vseeno ni neumno, če se z najemodajalcem pričnete pogovarjati o morebitni namestitvi klimatske naprave z montažo. Tudi zato, ker je pri prenosnih klimatskih napravah veliko težje poskrbeti za odvajanje vročega zraka in odstranjevanje kondenzirane vode, hkrati pa so prenosne naprave pogosto tudi veliko bolj hrupne.

Moški se z roko dotika klima, v dveh vrstah je več klim

Če stanovanje omogoča namestitev tako notranje kot zunanje enote klimatske naprave, bo vgradnja klime zagotovo pametna investicija v vrednost nepremičnine, ki bo hkrati omogočala še večje udobje bivanja. Poskrbite le, da bo zunanja enota klime nameščena na nosilce, z dovolj prostora za kroženje zraka, notranja enota pa tam, kjer se bo zrak okoli nje lahko gibal neovirano. Tako zagotovo ni pametno, da se notranjo enoto klimatske naprave postavi v ozek hodnik, za zaveso ali nad omaro.

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.