Kaj sporoča Huawei s predstavitvijo v Dubaju?

Huawei dogodek v Dubaju

Toliko naprav, kot so jih pri Huawei včeraj pokazali na dogodku v Dubaju redko kdaj vidimo na tovrstnih prireditvah. Pa vendarle. Huawei sporoča, da ne spi, k nam že v ponedeljek prihaja z dvema novima urama, v naslednjih tednih in mesecih pa bodo deževale še druge pametne naprave.

Glavna zvezda, ki bo dobavljiva v Sloveniji konec maja, je bila ura Huawei Watch Fit 3, proti vesolju gleda Watch 4 Pro Space Edition, videli smo tudi prenovljeni in nadgrajeni prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro ter prvi tablični računalnik z najnovejšim zaslonom PaperMatte, Huawei MatePad 11.5 S. Kaj pa srce? Kje so telefoni? Brez skrbi. Prihajajo.

Ker potrošniki ne iščejo več samo naprav, so predstavili še grafično aplikacijo GoPaint in prikazali dosežke na področju mobilne fotografije, ki so plod pobude Huawei Xmage.

Huawei Watch 4 Pro Space Edition: navdih med planeti

Oblikovna zasnova pametne ure Huawei Watch 4 Pro Space Edition, izdelane iz trpežnih a hkrati elegantnih materialov, ki se uporabljajo v letalski in vesoljski industriji, izhaja prav iz laboratorijev, ki raziskujejo vesolje. Težko se spregleda videz številčnice v obliki izpušne šobe raketnega motorja švedskega pionirja in izumitelja Gustafa de Lavala z rdečimi poudarki. Nekaj posebnega je tudi luneta, ki je sicer narejena iz nanokristalne keramike.

Izredno zmogljiva pametna ura nudi še izboljšane funkcije spremljanja zdravja in beleženja športov. Poleg natančnejšega spremljanja fizioloških zdravstvenih podatkov je na voljo nadgrajena funkcija oblikovanja zdravstvenega poročila Health Overview 2.0, ki na podlagi podatkov o zdravju in analize zdravstvenih trendov v 60 sekundah postreže s številnimi zdravstvenimi kazalniki na enem mestu.

Huawei Watch Fit 3: moda na kvadrat

Slogan »Fashion Forward« odraža bistvo Huawei pametnih ur in utrjuje položaj podjetja kot največjega inovatorja v tem segmentu. Povsem nova Huawei Watch Fit 3, prvič v klasični pravokotni obliki, uvaja nove materiale in postopke izdelave. Dodatno prinaša izboljšane načine interakcij z napravo ter razširjen nabor paščkov. 4,6-centimetrski (1,82-palčni) in izjemno velik plavajoči zaslon visoke ločljivosti ob elegantni teksturi ohišja iz aluminijeve zlitine tako prinašata popolnoma nov videz v družini Huawei pametnih ur. Z debelino 9,9 milimetra in težo 26 gramov pa je Huawei Watch Fit 3 najtanjša in najlažja pametna ura družine Huawei Watch Fit doslej. S pestro paleto barvnih različic, osupljivo vrtljivo krono in živahnimi digitalnimi obrazi ni zgolj priročna za uporabo, temveč predstavlja željen modni dodatek, pravzaprav kos nakita, ki pritegne pozornost.

Pametna ura Huawei Watch Fit 3 je tudi zmogljiv osebni trener na zapestju. Aplikacija Ohranite kondicijo (Stay Fit), je pridobila funkcijo prehranske analize, ki na znanstvenih načelih pomaga vzpostaviti ravnovesje med prehrano in telesno vadbo. Predstavlja tudi prvenec na področju pametnih športnih priporočil, saj na podlagi navad, vremenskih razmer in obročev aktivnosti priporoča trajanje in vrsto telesne vadbe. S tem ura uporabnika aktivno spodbuja, da ohranja zdrave življenjske navade.

Huawei je izboljšal tudi zdravstvene funkcije. Ura po zaslugi tehnologije analize spanja TruSleep 4.0 zajema popolnejši nabor kazalnikov ter na podlagi izboljšanega sistema ocenjevanja spanja ponudi podrobnejšo razlago vzorcev in priporočil za izboljšanje kakovosti spanja. Huawei Watch Fit 3 je opremljena z nadgrajeno tehnologijo TruSeen 5.5, ki stabilneje spremlja srčni utrip in ponudi meritev nasičenosti kisika v krvi (SpO2) že v 25 sekundah.

Računalniki in tablice, ki si jih želimo

Najnovejši prenosni računalnik Huawei MateBook X Pro je podedoval tehnološke inovacije, estetiko in inteligentno izkušnjo uporabe. Kljub vgradnji vrhunskega procesorja Intel Core Ultra 9, tehta samo 980 gramov in je debel 13,5 milimetra.

Huawei je pokazal še s povsem novo generacijo inovativne zaslonske tehnologije OLED PaperMatte v napravi Mate Pad. Ob ohranitvi razmerja stranic 3:2, 144-herčnem osveževanju in ločljivosti 2,8K[1], ta zmanjšuje odbojnost površine in odpravlja 99 odstotkov[2] vseh svetlobnih motenj. S tem prinaša popolno čitljivost tako v močno osvetljenih prostorih kot med uporabo na prostem.

GoPaint: paleta in več kot 100 čopičev v eni napravi

GoPaint je nova lastna aplikacija Huaweija. Razvili so jo s pomočjo razvojnih ekip s področij, kot so materiali, optika in grafično upodabljanje, ter ekipami za likovno umetnost, da bi nudila žive in realistične učinke pisanja, risanja in slikanja. GoPaint vsebuje več kot 100 različnih virtualnih čopičev[3] in pionirske realistične teksture naravnanih slikarskih platen[4], ter po zaslugi pogona FangTian podpira številne sloje, nizko zakasnitev in prikazuje veliko sličic na sekundo za takojšne odzive na uporabnikove poteze.

Na predstavitvenem dogodku so bili poleg omenjenih inovativnih naprav predstavljeni tudi brezžične slušalke FreeBuds 6i z izboljšanim odpravljanjem šumov, prenosni računalnik Huawei Matebook 14 z zaslonom OLED razločljivosti 2,8K ter pametna ura Watch GT 4 premera 41 milimetrov v zeleni barvi.

[1] Podprta je največja hitrost osveževanja zaslona do 144 Hz. Hitrost osveževanja zaslona se lahko razlikuje glede na določeno aplikacijo ali igro. Ločljivost 2,8K je 2800 × 1840.

[2] Samo steklo HUAWEI MatePad 11,5 “S (PaperMatte Edition) uporablja tehnologijo jedkanja na nanometrski ravni. Podatki izvirajo iz Huaweijevih laboratorijskih testov, opravljenih v simuliranih zunanjih okoljih brez motenj. Ker se osvetlitev okolja lahko zelo razlikuje, se dejanski delež zmanjšane motnje svetlobe razlikuje glede na okolje

[3] Število in vrste čopičev se lahko razlikujejo.

[4] Realistične teksture so podprte le pri nekaterih modelih tabličnih računalnikov Huawei. Za podrobnosti glejte uradno sporočilo z informacijami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.