Kaj vam odkrivajo podatki o kakovosti spanja

analiza spanja s pametno ur

Spanje ima v življenju pomembno vlogo, zato je ključno, da dosežemo kakovosten spanec, ki ohranja splošno zdravje in zdravo delovanje možganov.

Ob svetovnem dnevu spanja 15. marca je Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) delil izsledke, da so kazalci spanja generalno gledano slabi v vseh pregledanih starostnih skupinah prebivalstva, med njimi pa najbolj zaskrbljujoče izstopajo podatki o otrocih in mladostnikih. To je skladno z rezultati globalnih raziskav, ki kažejo, da je vse več posameznikov nezadovoljnih s kakovostjo spanca. Težava je še toliko izrazitejša, ker večina svetovnega prebivalstva nima dostopa do medicinske opreme za diagnosticiranje težav med spanjem.

Huawei se zaveda, da spanje vpliva na dobro počutje in zdravje, zato poudarja, da so lahko pametne nosljive naprave ključne pri doseganju zdravih spalnih navad.

Vse več podatkov na zapestju

Huawei je v ospredju pri vključevanju tehnologije za upravljanje spanja neposredno na zapestje. Pri tem izstopajo nove pametne ure Huawei Watch Fit 3, Watch 4 Pro Space Edition ali čudoviti ženski model Watch GT 4 v zelenih tonih ter športna zapestnica Huawei Band 9, z na znanosti temelječo tehnologijo slednje spanja Huawei TruSleep. Ta pomaga razumeti kakovost spanja na podlagi meritev tipala gibanja (ACC) in optičnega tipala (PPG). Vsako jutro poleg izčrpne analize prejmete še prilagojena priporočila za izboljšanje.

Z zagotavljanjem poglobljenega sledenja zdravju Huaweieve tehnologije omogočajo na podatkih temelječe odločitve o spalnih navadah, kar spodbuja zdravo rutino za boljše fizično in duševno zdravje. Pametna športna zapestnica Huawei Band 9 se na primer osredotoča na lahkotnost, udobnost nošenja ter bogate in praktične funkcije ter izstopa zaradi profesionalnih funkcij beleženja športa in spremljanja zdravja.

Tehnologija igra pomembno vlogo pri upravljanju spanja

Huawei TruSleep razširja zmogljivosti s spremljanjem ključnih vidikov, vključno s statusom spanja in prebujanja, trajanjem ter s prefinjenim algoritmom večmodalnega združevanja. Analizira spanje in gibanje telesa, srčni utrip in spremenljivost srčnega utripa (HRV). S tem povečuje natančnost sledenja petim glavnim težavam, kot so težave z uspavanjem, pogoste prekinitve, nezadostno spanje, neredni urniki in slaba kakovost. Že omenjene novejše pametne ure obenem uvajajo funkcijo zavedanja dihanja (Sleep Breathing Awareness), ki zazna prekinitve dihanja med spanjem za proaktivno upravljanje z zdravjem in zgodnje prepoznavanje tveganj.

Ker sta telesna vadba in gibanje pomembna dejavnika dobrega nočnega počitka, je Huawei v nosljive naprave uvedel tehnologijo beleženja športov TruSport. Podpira več kot 100 načinov vadbe, vključno s tekom, kolesarjenjem, plavanjem in skakanjem, ter spodbuja, da se več gibljemo.

Pametne nosljive naprave Huawei odlikuje možnost povezava z vsemi napravami z operacijskim sistemom Android ali iOS ali izrednim pametnim telefonom Huawei Pura 70 Pro, ki je že na voljo za prednaročilo.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.