3 načini večerne nege obraza, ki so nujni za mladostniški videz

Happy woman applying hydrating moisturizer on her face sitting in bathroom. Home beauty routine
Foto: Yaroslav Astakhov iz iStock

Po celem dnevu dela, hitenja in skrbi, je zvečer čas za sprostitev. Eden od načinov, s katerim se vedno spravim v boljšo voljo, je skrb zase. In k temu sodi tudi nega obraza.

Če želiš, lahko večerno nego zelo zapleteš, jaz pa ti bom raje svetovala, kaj je najbolj nujno za mladostniško kožo. Preden pa nadaljujem z glavnimi koraki, bi izpostavila splošno pravilo, ki velja v kozmetičnem svetu.

Pravilo večerne nege

Izdelki se na kožo ponavadi nanašajo po vrsti, od tistih z manjšo gostoto, do tistih z večjo. Ravno tako bi poudarila, da je na internetu ogromno informacij o pravilnem zaporedju nanašanja izdelkov in iz lastnih izkušenj ti povem, četudi kakšnega produkta ne naneseš v pravilnem vrstnem redu, ne boš uničil svoje kože. Edina posledica, ki te lahko doleti, je, da z izdelkom ne dobiš obljubljenih rezultatov zaradi nepravilnega nanosa. Tako je v manjši meri eksperimentiranje s kozmetičnimi izdelki dovoljeno.

Svetujem, da se držiš teh treh korakov (ne pozabi, vmes bi lahko v rutino dodali še ogromno izdelkov):

  • Čistilni gel ali pena
  • Serum z aktivno učinkovino
  • Vlažilna krema
Reflection in a mirror beautiful woman washing her face
Foto: seb_ra iz iStock

Čistilni gel ali pena

Vedno začni z umivanjem rok, nato nadaljuj z obrazom. Dva pritiska na pumpico ponavadi zadoščata za ustrezno čiščenje. Slednje naj traja približno eno minuto, potem speremo z vodo in nadaljujemo z drugim korakom.

Serum z aktivno učinkovino

Mladostniška koža je zelo nepredvidljiva. Nekaterim težave povzročajo mozolji ali akne, drugim izredno suha koža, tretjim izredno mastna. Ravno zato je potrebna posebna nega, ki jo lahko dosežeš ravno s tem korakom, ki je prilagojen tvoji problematiki mladostniške kože. Zelo splošna priporočila so:

  • če imaš akne ali mozolje: serumi, ki vsebujejo protivnetne učinkovine,
  • če imaš bolj suho kožo: vlažilni serumi,
  • če imaš izredno mastno kožo: matirajoč serum.

Kljub vsemu noben serum ni enakovreden mnenju strokovnjaka na tem področju – dermatologa. Če torej ne najdeš uspeha v kozmetiki, na tvojem mestu, ne bi zapravljala prevelikih količin denarja in bi se raje odločila za obisk dermatologa.

Vlažilna krema

Nego zaključi s preprosto in čim bolj nevtralno vlažilno kremo. Vsak odišavljen ali obarvan izdelek lahko tvoji koži povzroči še dodatne nevšečnosti, zato bodi pri nakupu na to pozoren. Ravno tako je pomembno, da izdelkov ne menjaš prepogosto, saj jo tudi to lahko dodatno razdraži.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.