Kako je anime kultura preplavila Obalo – 2. del

Plakat za dogodek UmiKo 2022

V zadnjem članku smo vam predstavili začetke obalnega anime društva ANIMOV. V nadaljevanju pa boste izvedeli, kaj se trenutno dogaja z anime skupnostjo na Obali!

Avgusta leta 2019 smo organizirali anime konvencijo ANIME’Izola. A po tem dogodku smo veliko razmišljali in prišli do sklepa, da potrebujemo spremembo. Zato smo se odločili, da bomo odšli v Koper in tam organizirali anime konvencijo.

Oddelek videoiger na ANIME'Izola

V Izoli imamo veliko lepih spominov in za nami je nekaj super sodelovanj in odličnih ljudi, ki so nam pri tem pomagali, a vsak potrebuje občasne spremembe. V Kopru smo videli večji potencial zaradi večjega mesta. Tako smo za leto 2020 načrtovali dogodek, spisali program, uredili tekmovanja in nagrade, ko … se je pojavil nek mikroskopski organizem z imenom coronavirus. T.T

Tako smo dogodek prestavljali in bo potekal 14. maja 2022 v OŠ Koper! UmiKo 2022 bo tako prva anime konvencija v Kopru, ki bo cel dan združevala anime entuziaste in predstavila zelo zanimiv program.

Plakat za dogodek UmiKo 2022

Prek dogodka želimo predstaviti to »subkulturo« tudi širši javnosti in ponuditi prostor, kjer lahko obiskovalci izrazijo svojo ljubezen do video iger, animejev, japonske kulture in družabnih iger. Na dogodku lahko spoznate slovenske ilustratorje, ki rišejo v anime stilu, kupite izdelke na temo te kulture, zaigrate kakšno igro na PlayStationu ali na kakšni retro konzoli (ja, imeli bomo tudi ogroooomen retro gaming oddelek), na voljo bodo tudi predavanja in mnoooogo tekmovanj: gaming tekmovanja (Street Fighter, Demon Slayer, Crash Team Racing), tekmovanje v anime risanju, Baka tekmovanje, Cosplay tekmovanje in Anime Survival Kviz.

Veliko pozornost posvečamo tudi cosplayerjem, saj za njih organiziramo cosplay tekmovanje, zmagovalec pa leti na Portugalsko na svetovno cosplay tekmovanje. Poleg tega bo organiziran tudi fotografski kotiček, kjer se bodo cosplayerji lahko slikali. Za krajšanje časa bomo imeli tudi fotografsko razstavo.

Cosplayerji na preteklem dogodku društva ANIMOV

Poleg konvencije pa v Kopru redno organiziramo tudi igranje družabnih iger v prostorih Kluba študentov občine Koper, kjer nas lahko spoznate in zaigrate kakšno igro z nami.

Naša stojnica pa je (bila) prisotna tudi na drugih popularnih dogodkih, kot so Primorski sejem in Oživela ulica, v sodelovanju s KŠOKom pa smo organizirali tudi Gaming ob pomolu.

Člani društva, ki igrajo družabne igre na KŠOKu

Skratka, za ljubitelje animejev in video iger je slovenska Obala odličen kraj, saj smo v društvu ANIMOV zmeraj aktivni in se hitro najde kakšen dogodek, ki bi pritegnil vašo pozornost in udeležbe ne bi obžalovali. Mi pa se zmeraj veselimo novih obrazov!

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Prejšnji članekKUPLIO se širi v novo državo: Slovenija se ima česa veseliti
Naslednji članekLe še en dan nas loči do Škisove tržnice
logo Društvo Animov

Društvo ANIMOV je obalno društvo, ki združuje ljubitelje animejev, mang, družabnih iger in videoiger. Vsako leto organizira anime konvencijo. Izdaja revijo MAGnet Manga.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.