Le še en dan nas loči do Škisove tržnice

Objeti punci za stojnico

Samo še en dan nas loči do največje prireditve za mlade na prostem v Sloveniji. Škisova tržnica se bo uradno začela ob 12. uri, trajala pa bo vse do 1. ure zjutraj. Na otvoritvi bo med drugimi študente nagovoril tudi predsednik Slovenije Borut Pahor. Vstopnice si lahko samo še danes zagotovite po ceni 7 evrov, jutri se bodo namreč prodajale za 10 evrov.

Uradna otvoritev Škisove tržnice je 5. maja ob 12. uri. Najprej bodo imeli govor predsednik Zveze ŠKIS Mark Perko, otvoritev pa bo zaključil predsednik Slovenije Borut Pahor. Med 12.00 in 16.30 bodo potekale aktivnosti na partnerskih ter klubskih stojnicah in mednarodnem otočku, med 15. in 16. uro pa bodo potekale tudi študentske igre. Ob 16.00 se začne dogajanje na elektro odru, ob 17.30 pa še na glavnem odru. Info točka bo v sredo, 4. 5., odprta med 17.00 in 19.00, v četrtek, 5. 5., pa od 8. 00 zjutraj do polnoči.

Prehajanje iz in na prizorišče bo z isto vstopnico možen med 12.00 in 20.00, po 20.00 pa bo veljal samo enkraten vstop na prizorišče. Dogajanje bo potekalo do 01.00 zjutraj. Vračilo gotovine iz plačilnih kartic Škisove tržnice pa bo možno do 01:30.

Letos bodo na glavnem odru nastopili Siddharta, Zmelkoow, Mi2, Vlado Kreslin, Alo!Stari, Dare Akustik ter zmagovalca letošnjega Škisolova – Smetnaki in viaEntropia. Na elektro oder pa prihajata slavni duo RotorMotor, Alex Ranerro btb Teo, Mayell in Brtinzz, ki bodo poskrbeli, da noben ne bo ostal ravnodušen.

Tako kot v letu 2021 smo tudi letos šli v sodelovanje s fundacijo Študentski tolar in s pomočjo študentskih klubov, lastnega vložka Zveze ŠKIS in s sredstvi Fundacije, zbrali 25.000 evrov za 25 let Škisove tržnice. Zbrana vsota bo razdeljena med vse študente, ki se bodo prijavili na razpis, ki ga bo objavila Fundacija Študentski tolar na njihovih uradnih kanalih. Do denarne pomoči so upravičeni vsi študenti, ne glede na univerzo. Razpis bo izšel naslednji teden in bo objavljen na spletni strani Fundacije in Škisove tržnice.

Škisova tržnica bo tudi letos od 12. ure naprej ustvarila edinstveno izkušnjo vsakega obiskovalca Kardelje ploščadi. Tržnica je skozi leta prerasla v veliko prireditev, katero skozi celoten dan obišče preko 25 tisoč mladih, na žalost pa je to tudi prostor, kjer se ustvari veliko odpadkov. Zato organizatorji vsako leto stremijo k optimizaciji čistoče prizorišča, k še večjemu ločevanju odpadkov, več skrbnikov za okolje in k novim načinom čiščenja prizorišča po končani prireditvi.

Na prizorišču se bodo letos nahajali eko otočki za ločeno zbiranje odpadkov – embalaža in biološki. Nekaj zabojnikov bo nameščenih že izven ograjenega prireditvenega prostora, tako da bomo mlade že pred samim vstopom na prizorišče vzpodbujali, da z odpadki ravnajo korektno. V popoldanskem času bo na prireditvenem prostoru 12 EKO otočkov, ki bo mlade spodbujal k pravilnem ločevanju. Po končani prireditvi bo prostor Škisove tržnice in okolico čistilo več kot 70 profesionalnih delavcev, saj stremimo k temu, da dogajanje Škisove tržnice ne vpliva na delo študentov in fakultet naslednji dan.

Organizator poziva vse obiskovalce, da si pravočasno zagotovite vstopnico v predprodaji in se s tem izognite gneči na vhodu. Do 4. 5. so vstopnice po 7 € na voljo na vseh Eventimovih prodajnih mestih, na dan dogodka pa bo vstopnice po ceni 10 € možno dobiti tudi pri vhodu na prireditveno prizorišče.

Prejšnji članekKako je anime kultura preplavila Obalo – 2. del
Naslednji članekZanimivosti o Vojni zvezd, za katere najbrž nisi vedel

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.