Kako kupiti prenosnik, brez da prodaš obe ledvici?

0

Prenosniki postajajo vse bolj zmogljivi in z njimi lahko že delamo vse, kar delamo s klasičnimi namiznimi računalniki. Toda z močjo drastično raste tudi njihovo cena. Moramo res plačati čez 1.000 € za ultrabook in čez 2.000 € za gaming prenosnik?

Na srečo še obstajajo klasični prenosniki, ki ne nabijejo cene za imidž ali barvne lučke. Tudi tu se še vedno vrtimo okoli 600 €, če želimo vsaj soliden i3 ali i5 procesor. Obstajajo še budget prenosniki s Celeronom ali Pentiumom, ki niso za več kot mail in splet. To je mogoče dovolj za babico, vsekakor pa ne za študenta, ki mora pripraviti ogromno seminarskih nalog in PowerPoint predstavitev, uporabljati naprednejše grafične programe in … no, tudi igre bi se dalo zagnati (govorimo seveda čisto teoretično, saj si preveč priden in te to sploh ne zanima ?).

Obstajajo še možnosti, na katero nisi pomislil. Obnovljeni prenosniki so nerabljene naprave z odprto embalažo, kot so razstavni eksponati in vrnjeni artikli. Takšni izdelki so lahko 20–30 % cenejši kot tisti z originalno embalažo.

Morda si tudi pomislil na rabljen prenosnik, pa te je odvrnil strah, ker ne veš kako obrabljen je. Lahko je spraskan ter ima poškodovane komponente in slabo baterijo. Na srečo obstajajo priznana podjetja, ki te zadeve preverijo in prenovijo.

Prenovljene rabljene prenosnike so uporabljali v podjetjih, ki so jih po letu ali dveh zamenjala za novejše. Te nato masovno odkupijo specializirana podjetja, ki jih pregledajo za znake obrabe, testirajo, zamenjajo baterijo in osvežijo z več pomnilnika in diskom SSD. Tak prenosnik je lahko do 30 % cenejši od novega, deluje hitreje, pa še garancijo ima.

Če te zanima več, preglej kaj ponujajo naši prijatelji na PoceniPC.com, ki redno osvežujejo svojo ponudbo prenosnikov in računalnikov.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši ime
Prosim vpiši svoj komentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.