Pridruži se britanski parlamentarni razpravi v Ljubljani

Študentski dom Ljubljana (ŠDL) te poziva k udeležbi na mednarodni konferenci z naslovom Britanska parlamentarna razprava, ki se bo odvijala med 11. in 13. septembrom 2018 v Ljubljani. Načrtovani dogodek predstavlja del projekta Message to Europeans 3.0, v okviru katerega poteka organizacija tovrstnih konferenc v šestih različnih evropskih mestih.

V preteklih mesecih so tovrstne konference že gostili v Varšavi, Budimpešti in Haagu. Ljubljani pa bosta sledila še Rim ter Bruselj. Na vsakokratnem dogodku lahko sodeluje 450 mladih udeležencev do 30. leta iz 12 držav članic Evropske unije. Namen organizatorjev je spodbuditi razvoj kompetenc demokratičnega sodelovanja in državljanske udeležbe med mladimi.

1. dan: Panelna razprava o prihodnosti Evropske unije

Na otvoritveni panelni razpravi bodo strokovnjaki izpostavili teme, ki so v preteklem obdobju zaznamovale dogajanje v Evropski uniji. To so ekonomska kriza, populizem, neodgovornost vladajočih elit ter pomanjkanje vizije političnih strank ipd. Nadaljnja razprava bo potekala v duhu iskanja rešitev za prihodnost Evropske unije.

Govorniki:

  • Laris Gaiser, moderator, predsednik Slovenskega panevropskega gibanja
  • dr. Boštjan Udovič, profesor na Katedri za mednarodne odnose, FDV
  • Zoran Stančič, vodja predstavništva Evropske komisije v Sloveniji
  • Aleksandra Barič, vodja Trade teama na Britansko-slovenski gospodarski zbornici

2. dan: Britanska parlamentarna razprava

Pod vodstvom partnerjev združenja European University College Association iz Bruslja bodo potekale delavnice, na katerih bodo udeleženci debatirali po principu britanske parlamentarne razprave. Posamezne debate se bodo navezovale na problematike, predstavljene v panelni razpravi prejšnji dan.

3. dan: Državljanske pobude in zaključek konference

Delavnice tretjega dne se bodo osredotočale na državljanske pobude. Udeleženci bodo lahko svoje ugotovitve in predlagane rešitve posredovali političnim funkcionarjem in zainteresirani javnosti. Tako bodo lahko pripomogli k (pre)oblikovanju politik Evropske unije v prihodnosti.

Konferenca bo prvi in drugi dan potekala v Hiši Evropske unije, zadnji dan pa se bo dogajanje preselilo na lokacijo ŠDL. Za udeležbo na dogodku se moraš prijaviti najkasneje do ponedeljka, 20. avgusta 2018, na elektronski naslov uros.stibilj@stud-dom-lj.si. Poleg navedbe svojih osebnih podatkov je zaželeno, da v krajšem spremnem pismu navedeš razloge, zakaj se želiš udeležiti konference.

Prejšnji članekKako kupiti prenosnik, brez da prodaš obe ledvici?
Naslednji članekVišje strokovno izobraževanje zagotavlja zaposljivost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.