Višje strokovno izobraževanje zagotavlja zaposljivost

Višješolsko izobraževanje traja dve leti. V tem času vam omogočimo neposreden stik z delodajalci, uporabno znanje in dragocene mednarodne izkušnje.

V Sloveniji deluje 49 javnih in zasebnih višjih strokovnih šol, ki bodo v študijskem letu 2018 / 2019 izvajale 32 različnih študijskih programov, modularno zasnovanih in kreditno ovrednotenih po enotnem kreditnem sistemu s 120 KT po ECTS. Ta kreditni sistem

Skupnost VSŠ.
Skupnost VSŠ.

omogoča študentom prehodnost med moduli in po končanem študiju uveljavljanje pridobljenih kreditnih točk v nadaljnjem izobraževanju. Ponudba izbirnih modulov omogoča prilagajanje izobraževanja potrebam okolja oziroma gospodarstva in izbiro tistih znanj, s katerimi boste konkurenčnejši na trgu dela in zaposljivi.

Kar 40 % študijskega programa oziroma skupno 800 ur predstavlja praktično izobraževanje v podjetjih. V tem času študenti pripravljajo diplomske naloge, ki se nanašajo na konkretne izboljšave in inovacije delovnih procesov v samem podjetju, predvsem pa pridobivajo pomembne delovne izkušnje. S pomočjo praktičnega izobraževanja so študenti tako že uvedeni v delovne procese, podjetjem pa je ponujena priložnost, da zaposlijo ustrezno usposobljene in iskane kadre.

Vodilo višješolskega izobraževanja v Sloveniji je že več kot 20 let kvaliteta izobraževanja, kar potrjujejo diplomanti s svojimi uspehi tako doma kot tudi na tujih trgih. Višješolski predavatelji so priznani strokovnjaki, ki študente seznanjajo z aktualnimi izzivi, s katerimi se na domačih in tujih tržiščih srečujejo podjetja. Priznanje, da smo na pravi poti pa nam dajejo tudi delodajalci, s katerimi uspešno in dobro sodelujemo.

Z nami v tujino

Potovanje v tujino. foto: Timotej Drvarič
foto: Timotej Drvarič

Študij oziroma praktično izobraževanje lahko študenti opravljajo tudi v tujini v okviru programa Erasmus+ mobilnosti z namenom, da si pridobijo nove življenjske izkušnje in specifične spretnosti, se prilagodijo potrebam evropskega trga dela in spoznajo ali izboljšajo razumevanje kulture države gostiteljice.

Vpis

Višješolska prijavna služba od 27. do 31. avgusta 2018 sprejema prijave na razpis za vpis na 2. roku. E-obrazec je dostopen na spletni strani, izpolnjen obrazec pošljite priporočeno po pošti na naslov Šolski center Celje, Višješolska prijavna služba, Pot na Lavo 22, 3000 Celje.

Seznam programov in višjih strokovnih šol: www.skupnost-vss.si. Spremljajte nas tudi na Facebooku: www.facebook.com/skupnost.vss.

Prejšnji članekPridruži se britanski parlamentarni razpravi v Ljubljani
Naslednji članekKraševci vabijo na teran in pršut

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.