Kako projektorji pomagajo pri učenju?

projector, presentation, light
Foto: jarmoluk iz Pixabay

Zelene table s kredo so s pojavom projektorjev v učilnici skorajda stvar preteklosti. Namesto pisanja zapiskov na tablo lahko učitelji s projektorji kot učno orodje uporabljajo predstavitve PowerPoint, slike in celo filme. Tako učitelji kot učenci menijo, da so projektorji koristne naprave v učilnici.

Enostavnejše pisanje zapiskov

projector, presentation, multimedia

Projektorji učiteljem omogočajo, da za razred pripravijo predstavitve PowerPoint z odebeljenimi točkami ali druge vrste urejenih zapiskov. Z uporabo projektorjev v razredu lahko učenci bolje beležijo, saj lahko prepoznajo, katere informacije so zanje najbolj koristne. Poleg tega lahko učenci prosijo učitelja, naj ponovi diapozitiv, če so spregledali informacijo, ali celo prosijo, naj jim predstavitev pošlje po elektronski pošti za nadaljnji ali ponovni pregled.

 

Večja vsestranskost poučevanja

class, classroom, professor

Z uporabo projektorjev lahko učitelji zdaj uporabljajo filme, diapozitive in slike za poučevanje učencev o svetu in krajih, ki jih še niso videli in si jih ne morejo predstavljati. Učenci lahko poslušajo predavanja strokovnjakov z vsega sveta. Projektorji lahko prikazujejo spletne vsebine celotnemu razredu, namesto da bi vsak učenec do informacij dostopal na majhnih individualnih računalnikih. Številni projektorji zagotavljajo tudi izjemno kakovost zvoka, kar je koristno pri poslušanju glasbe ali filmov o naravi.

Boljša izraba časa v razredu

living room, classroom, teacher
Foto: Pily63 iz Pixabay

Pred uporabo projektorjev v razredu so morali učitelji zaradi omejenega prostora porabiti čas za pisanje opomb na tablo in brisanje informacij. Projektorji olajšajo proces načrtovanja, tako da se lahko učitelji vnaprej odločijo o vsebini predavanja in pomembnih točkah, namesto da se odločajo spontano. Projektorji zahtevajo preprost klik na gumb ali miško, s čimer se sprosti dragocen čas v razredu. Z uporabo projektorjev lahko učitelji pred poukom lažje pripravijo vse zapiske za lažjo predstavitev. Prav tako pa lahko učitelji preprosto dodajajo in brišejo vsebino prezentacij ter jih tako uporabljajo še leta.

Boljše predstavitve učencev

projector, audiovisual, auditorium

Učenci lahko zdaj ustvarijo predstavitve v programu PowerPoint ali drugih elektronskih medijih. Ustvarjanje skupinskega dela tako poteka hitreje, saj bo vsak učenec uporabljal svoj računalnik za ustvarjanje svojega dela predstavitve in ga na koncu združil s svojo skupino. Predstavitve na projektorju poleg tega zmanjšujejo potrebo po izdelavi kopij gradiv, ki jih je treba razdeliti sošolcem med predstavitvami, ki si jih zdaj lahko naenkrat ogleda celoten razred.

Za uspešen začetek šolskega leta so projektorji Ricoh izvrstna izbira, ki so na voljo v podjetju Secop, d. o. o., ki ponuja tudi brezplačen preizkus. Za lažje in kakovostnejše učenje, izberi pravi projektor.

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Prejšnji članekŠtudij managementa in prava v Ljubljani
Naslednji članekZakaj je vzdrževanje računalnika tako pomembno?
logo Secop

Tiskalniške naprave, najem tiskalnika, uničevalci dokumentov in interaktivni zasloni. Nudimo svetovanje, izobraževanje in strokovno tehnično osebje.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.