Zakaj je vzdrževanje računalnika tako pomembno?

technician repairing laptop computer closeup
Foto: ronstik iz iStock

Življenje si je že kar težko predstavljati brez sposobnega in hitrega računalnika. Večina nas niti en dan ne zdrži brez njega, pa naj bo to zaradi prostega časa ali dela. Namizni in prenosni računalnik je potrebno vzdrževati in pregledovati, saj ne želimo, da se pokvari v najslabšem trenutku. Saj poznaš tisti nepisani rek, da se bo nekaj pokvarilo točno takrat, ko bomo to najmanj pričakovali. Prav zaradi tega je še kako pomembno vzdrževanje računalnika.

Preprečevanje virusov in zlonamernih programov

Ne glede na to, kolikokrat skeniramo naš računalnik, je še vedno ranljiv. Nanj čaka ničkoliko virusov, ki si nadvse želijo škoditi tvojemu računalniku in tebi. Nekateri virusi bodo počasi ustavljali tvoj računalnik in povzročili poplavo pop-up okvirčkov, drugi pa lahko resno okužijo celoten sistem. Ta popravila so lahko draga in dolgotrajna, zato je še kako pomembno, da sproti skrbiš za vzdrževanje računalnika.

Računalnik bo z vzdrževanjem hitrejši

Startup concept with rocket flying out of laptop screen on blue background. Sideview, 3D Rendering
Foto: peshkov iz iStock

Le redke stvari so tako nadležne kot počasni računalniki. V današnjih časih bi moral že pretirano paziti, da bi izbral počasno napravo, a sčasoma bo to postal kar vsak računalnik. Vzdrževanje bo pomenilo, da počistimo nepotrebno kramo, ki upočasnjuje računalnik. Hitrostna optimizacija računalnikov je ključni del vzdrževanja.

Zgodnje zaznavanje problemov

Majhne težave je možno rešiti v zelo kratkem času, lahko tudi v nekaj minutah. Ko pa se te težave naberejo, bo popravilo daljše in niti približno cenovno ugodno. Računalnike lahko pestijo marsikatere težave, ki pa se jim lahko izogneš prav z rednim vzdrževanjem. Tako boš privarčeval denar, čas in nepotrebne skrbi.

Ohranjanje datotek, ki so še kako pomembne

Čeprav se zgodi poredko, ne želiš, da se zgodi ravno tebi. Gre za daleč najhujšo težavo, ki se pojavi pri računalnikih, saj imamo na njih shranjenih veliko spominov, dela, kariere in še marsičesa. Vzdrževanje računalnika bo to preprečilo in brez skrbi se lahko podaš v nabiranje in shranjevanje novih spominov ter projektov.

Ne pozabi na antivirusne programe

Cyber security  firewall interface protection concept. Businesswoman protecting herself from cyber attacks. Personal data security and banking
Foto: Galeanu Mihai iz iStock

Pri vsem brskanju po spletu, ki ga opravljamo na skorajda dnevni bazi, se kaj hitro lahko zgodi, da staknemo kak računalniški virus. Preventiva leži v antivirusnih programih, ki ščitijo pred neljubimi vdori in poškodbami. Še posebej priporočamo program Antivirus Kaspersky, kjer lahko zakupiš enoletno licenco za 1 ali 5 naprav. Cena je odlična, saj boš za dobro zaščiten računalnik odštel manj kot 50 evrov letno!

Za servis se obrni na PoceniPC

Za kvaliteten servis prenosnikov, računalnikov in drugih računalniških naprav se obrni na strokovno ekipo podjetja Insis, d. o. o., ki ima v lasti spletno trgovino PoceniPC. Nudijo tudi najem računalnika ali prenosnika, da ne boš ostal brez ključnega elementa svojega vsakdana.

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKako projektorji pomagajo pri učenju?
Naslednji članekKaj smo videli na letošnjem FeKK-u?

Rabljeni računalniki, prenosniki in razstavni eksponati.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.