Kar šest prestižnih odličij v roke konjiškim vinogradnikom!

 

V teh dneh je v vinogradih vinske kleti Zlati grič, neposredno nad jedrom mesta cvetja in vina – Slovenskih Konjic, nadvse živahno. Na njihovem približno 75 ha velikem vinogradniškem posestvu je namreč, tako kot že 800 let zapovrstjo, v teku trgatev. Poleg tega, da je živahno, pa je tudi zelo veselo. Njihova vina so namreč pred kratkim na dveh najprestižnejših tekmovanjih vinarjev na svetu prejela kar šest vrhunskih priznanj.

Tako so na londonskem Decanter World Wine Awards slavili njihovi izvrstni Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina.

nagrajena vina Decanter
Letošnji nagrajenci Decanter Wolrd Wine Awards: Modri pinot 2016, Rose 2019 in Konjiška penina iz vinske kleti Zlati grič. Vir foto: Vinska klet Zlati grič.

Največ točk, kar 93, in s tem srebrno priznanje, je od ocenjevalcev prejela Konjiška penina. Pet mesecev zorjena žlahtna kapljica je srca vrhunskih vin vajenih sodnikov najverjetneje osvojila s svojo izjemno svežo, bogato, večplastno sadno aromo ter z obstojnimi, iskrečimi se in nagajivimi mehurčki. Z bronastim priznanjem in 87 točkami se je okitil njihov Rose 2019, točko manj in prav tako bron pa je prejel še Modri pinot 2016. Nad prvim boste zagotovo navdušeni vsi ljubitelji svežih in sadnih vin z intenzivnimi aromami, drugi pa je pisan na kožo vsem tistim oboževalcem rdečih vin, ki prisegate na globoko rdeča, rubinasta vina bogatih in polnih sadnih okusov.

Vina iz vinske kleti Zlati grič pa so slavila tudi na nam bližjem Dunaju, na največjem uradno priznanem vinskem tekmovanju na svetu, awc vienna. Tamkajšnjo žirijo so prepričali Modri pinot 2016, Sivi pinot 2019 ter Rose letnik 2019.

nagrajena vin aawc
Pa še nagrajenci awc vienna: Sivi pinot 2019, Modri pinot 2016 ter Rose 2019 iz vinske kleti Zlati grič. Vir foto: Vinska klet Zlati grič.

Vsa tri vina so mednarodni ocenjevalci na Dunaju nagradili s srebrnim priznanjem. Modri pinot 2016 in Rose 2019 sta tako poleg bronastih priznanj z Decanterja prejela še vsak po eno srebrno odličje na awc vienna. Poleg svežega Roseja in po jagodah in malinah dišečega rubinastega Modrega pinoja je mednarodne strokovnjake navdušil še globoko rumenkasti Sivi pinot 2019, stisnjen iz ročno prebranih jagod, ki ga odlikuje odprt, saden, na mešanico domačega jabolka in eksotičnega manga spominjajoč vonj.

Vsa nagrajena vina lahko kupite v trgovini vinogradniškega posestva Zlati grič v Škalcah ter v njihovi spletni trgovini.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.