Katere erotične igračke skrivajo študentski predali

Brskanje po predalih študentov bi ponudilo marsikatero stvar, zaradi katere bi ob odkritju študent ali študentka zardel. Pa ni nobene potrebe, spolnost že dolgo ni več tabu in povsem običajno je, da se v omarah, predalih, na nočni omarici ali pod posteljo najde marsikaj. Pobrskali smo po predalih slovenskih študentov in preverili, katere erotične igračke se najbolj pogosto skrivajo v njih.

Najbolj pogost je … klasični vibrator

Ni skrivnost, da je vibrator najbolj poznana in priljubljena seks igračka med študenti in tudi med tistimi, za katere so študentska leta že zdavnaj mimo. Vibratorji so namenjeni samozadovoljevanju, primerni pa so tudi za igre v dvoje. Obstaja več oblik vibratorjev: klasični, realistični, vibratorji za G točko, masažne palice, vibratorji, namenjeni klitorisu in še in še. Kaj misliš, kateri so najbolj pogosti? Seveda, prevladujejo klasični. To so tisti vibratorji z gladkim udom, ki imajo koničast ali zaobljen vrh. Večinoma se polnijo na baterije. Ponavadi je vibrator darilo od prijateljev ali partnerja in pomeni nekakšen začetek oziroma vstop v svet erotičnih igrač.

Če so bili pred leti vibratorji izdelani iz smrdljive plastike ali čudnih barv, se je do danes situacija bistveno spremenila. Na voljo so številni modeli iz različnih materialov, ki ne vsebujejo škodljivih snovi in so varni za telo. Če izbiraš, izberi silikonskega. Zakaj? Silikonske seks igrače so prijetno mehke, varne za kožo, neporozne (to pomeni, da se na njih ne bodo nabirale bakterije) in enostavne za čiščenje.

V zadnjem času klasične vibratorje izpodrinjajo vibratorji za G točko in vibratorji rabbit.

G točka obstaja?

Veliko je bilo napisanega o tem, ali G točka obstaja ali ne. Nekateri strokovnjaki pravijo, da gre za mit, medtem ko drugi prepričano vztrajajo, da se točka G nahaja na sprednji steni nožnice nekje pet centimetrov od vhoda in da njeno draženje privede do intenzivnega orgazma. Mogoče je prav radovednost razlog, da se številna dekleta odločijo za odkrivanje tega mesta z vibratorjem.

Vibratorji G točke so, kot pove že ime, namenjeni stimulaciji te točke in imajo nekoliko ukrivljeno konico, da jo lažje dosežejo. Niso pa vse pripadnice ženskega spola navdušene nad stimulacijo vagine. Po nekaterih podatkih naj bi zgolj z vaginalnim spolnim odnosom doživela vrhunec manj kot tretjina žensk in še takrat naj bi imel ščegetavček osrednjo vlogo. Veliko se jih zato namesto vagini raje posveti – ščegetavčku.

Ženska v spodnjem perilu leži na posteji

S palico in jajcem do orgazma?

Raziskovanje ščegetavčka se ponavadi začne z roko, pri čemer ne gre za neposreden napad, temveč nežno kroženje okrog njega. Gibi so sprva počasni, nato pa povečaš pritisk in gibanje pospešiš. Pri odkrivanju užitkov si lahko pomagaš tudi z vibratorjem. Za stimulacijo ščegetavčka obstajajo prav posebni. Te zanima, kako izgledajo? Kot mikrofon za karaoke. Masažni vibrator, imenovan tudi masažna palica (angl. magic wand) je videti kot nekakšen mikrofon z vibrirajočo glavo. Omogoča močnejše vibracije in intenzivno stimulacijo klitorisa. Masažni vibratorji so sicer med študentkami redkejša izbira, vse dokler se ne opogumijo. Obstaja pa druga, bolj priljubljena igrača, ki jo zagotovo poznaš. Vibracijsko jajce. Jajček, ki vibrira. Znano, ne? Gre za diskretno vibrirajočo igračko, ki je zaradi prijetne oblike in velikosti posebej dobro sprejeta med tistimi dekleti, ki so morda bolj zadržana ali se šele spoznavajo s svojo seksualnostjo.

Zajec in orgazem

Najbrž te zanima, kakšno povezavo ima zajec z orgazmom. Ne, ne gre za pravega zajca, temveč za vibrator rabbit, kar v angleščini pomeni zajec. Rabbit vibratorji so tiste erotične igračke, ki imajo dodan stimulator za klitoris, ki po obliki spominjajo na zajčka. Tovrstni vibratorji so priljubljena izbira pri tistih, ki si želijo dvojne stimulacije. Sočasno draženje vagine in ščegetavčka pomeni dvakratno ugodje in dvojni orgazem. Dekleta, ki se v času študija odločijo za vibrator rabbit, se načeloma težko ločijo od njega, saj redko katera druga igrača omogoča istočasno draženje obeh občutljivih mest, nožnice in ščegetavčka.

Kaj pa fantje – študentje?

Fantje prav nič ne zaostajajo za dekleti. V njihovih predalih se najpogosteje najde obroček za penis, za tiste, ki so bolj raziskovalnega duha, pa tudi masturbator. Zveni vesoljsko, pa ni. Po domače, to je umetna vagina, ki v notranjosti skriva izbokline, ki prinašajo intenzivnejšo stimulacijo. No, lahko je vagina, lahko pa tudi usta ali anus.

Občutek, ki ga daje masturbator, je zelo podoben pravemu vaginalnemu, analnemu ali oralnemu seksu, koristni pa so tudi za trening spolne moči in podaljšanje vzdržljivosti, če prihaja do težav s prehitrim izlivom.

Fantje so sicer, čeprav to redko priznajo, zelo obremenjeni z velikostjo in vzdržljivostjo svojega penisa, zato se med erotičnimi izdelki v njihovih predalih najdejo tudi kreme za povečanje penisa, erekcijske kreme in geli ter drugi podobni izdelki.

Še ena stvar, ki je bolj tipična za študente kakor študentke: fantje so mnogo bolj odprti za ideje in se pogosteje odločajo za nakup erotičnih igrač za partnerko ali za igre v dvoje. Medtem ko se dekleta še spoznavajo s svojo spolnostjo ali oklevajo z obiskom erotične trgovine, so fantje najbrž že zavili vanjo. Če ne drugega, iz radovednosti ali pa so iskali darilo za prijatelja, prijateljico, partnerko ali partnerja. Ali pa zase.

Ženska v spodnjem perilu leži na posteji

Spolno življenje študentskih parov

Študentski pari se pri seksu radi poigrajo z vibratorjem, ki ga ima ponavadi ona, zbirko pa razširijo z dodatnim vibratorjem ali drugo igračko. Izbira igrač je zelo odvisna od para. Če je par odprt za igre, je tudi izbira igrač, ki jih uporabi, bolj pestra. Poleg vibratorjev lahko pri parih srečaš analne igračke, primerne za začetnike (majhen analni čep), izdelke za masažo ali osnovni izdelek iz BDSM programa, kot so lisice ali bič, vse z namenom, da se popestri posteljno dogajanje. Med darili se najpogosteje znajdejo vibrirajoče hlačke ali kos erotičnega perila.

Obvezen “pripomoček” v času študija

To, kar v predalu študenta ali študentke ne bi smelo manjkati, čeprav jih pogosto ni tam, ko jih potrebuješ, so kondomi. Ne samo, da preprečijo nosečnost, ampak tudi ščitijo pred spolno prenosljivimi boleznimi. Ne glede na to, ali si študent ali študentka, vedno poskrbi za zadostno količino, kondome pa nosi tudi s seboj.

Kako pravilno uporabiš kondome?

 • Kondom uporabi le enkrat.
 • Pred uporabo vedno preveri rok uporabnosti na ovitku kondoma.
 • Kondome shranjuj v suhem, hladnem prostoru (pod 37°C) in jih ne izpostavljaj direktni sončni svetlobi.
 • Če je material lepljiv ali poškodovan, kondoma NE uporabi.
 • Če je barva neenakomerna in spremenjena, kondoma NE uporabi.
 • Kondomov ne uporabljaj v kombinaciji z lubrikanti na oljni osnovi (vazelin, mineralna olja, rastlinska olja, hladilne kreme in podobno).
 • Če se kondom med spolnim odnosom začne zvijati nazaj, ga nemudoma ponovno odvij.
 • Če čutiš, da bo kondom zdrsnil s penisa ali ga pretesno objema, ga odstrani in ne nadaljuj akivnosti, saj v nasprotnem primeru tvegaš, da kondom poči.
 • Kondom po uporabi varno odstrani, ga zavij in vrzi v koš za smeti.

Lubrikant, da bo bolj gladko

Še en izdelek, ki ga pogosto ni v predalu, pa bi lahko bil, je lubrikant. Lubrikant je mazivo, ki omogoča bolj gladko penetracijo. To pomeni, da bo penis lažje zdrsnil v vagino. Lubrikant pa ni namenjen le lažjemu prodiranju, ampak tudi prepreči morebitne poškodbe oziroma težave, če je nožnica presuha.

Obstaja več vrst lubrikantov. Za uporabo z erotičnimi igračami priporočamo lubrikant na vodni osnovi, ki je primeren za vse vrste igrač, ne glede na material, in vse vrste erotičnih iger, naj gre za masturbacijo, analno ali vaginalno predigro.

Silikonski lubrikanti so sicer bolj gosti, trajajo dlje kot lubrikanti na vodni osnovi in jih prav tako lahko varno uporabljaš s kondomi in drugimi izdelki iz lateksa. Vendar nikakor niso primerni za uporabo s silikonskimi igračami, saj se vežejo nanje in lahko poškodujejo material.

Ženska v majici leži na posteji

Kako skrbeti za erotične igračke

Da bo igrača dočakala dolgo življenjsko dobo, moraš zanjo skrbeti.

Čiščenje

 • Erotične igrače očisti z blagim milom in toplo (ne vročo) vodo oziroma s čistilom za igrače.
 • Ne potopi v vodo tistega dela igrače, kjer se nahajajo baterije.
 • Ne potapljaj v vodo vibratorjev, ki niso vodoodporni.

Kdaj zamenjati erotično igračko

 • Mehanske funkcije so upočasnjene ali so prenehale delovati tudi po zamenjavi baterij.
 • Vidne so razpoke v materialu.
 • Pojavila se je plesen.
 • Igračka je spremenila barvo ali je začela rjaveti.

Shranjevanje erotičnih igračk

 • Po uporabi vedno odstrani baterije, da zmanjšaš nevarnost razlitja. Tako baterije kot igrače bodo trajale dlje.
 • Prepričajte se, da je erotična igrača popolnoma suha, preden jo pospraviš na varno. V nasprotnem primeru se lahko razvije plesen.
 • Če je le možno, shranjuj igračke ločeno, in sicer vsako posebej, ker nekateri materiali niso kompatibilni.
 • Sončna svetloba ali prekomerna toplota lahko povzročita topljenje ali izsušitev igrač in kondomov, zato poskrbi, da predmete shraniš v temnem in suhem prostoru. Prav tako se izogni zelo nizkim temperaturam.
 • Igračo moraš vedno očistiti pred shranjevanjem, saj tako preprečiš nastanek in kopičenje bakterij.

In še nasvet za dober seks

Študentsko življenje je čas mnogih eksperimentov in novih izkušenj. Nekateri v tem času izgubijo nedolžnost, drugi spoznajo partnerja, ki jih spremlja vse življenje, tretji preizkusijo nov položaj, erotično igračko ali seks s pripadnikom istega spola. Nič ni narobe tudi, če te spolne aktivnosti med študijem ne zanimajo. Vse to je del življenja. Kar velja pri tem upoštevati, je, naj bo seks varen. Nepremišljenost ali zaletavost ima pogosto visoko ceno, alkohol ali droge pa so lahko vzrok za neprimerne odločitve, katerih posledice moraš nositi vse življenje. Ne počni ničesar zgolj zaradi pritiska druge osebe, ampak samo, če si tega zares želiš in kadar si želiš.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.