Kinoteka ni le kino

Slovenska kinoteka je muzej filma. Je odprt in dostopen prostor, v katerem ljubitelji filma odkrivamo zgodovino sedme umetnosti. Je prostor, ki ti omogoča da filme gledaš in o njih razmišljaš onkraj vsakršnih zahtev trga, okusa, predvidevanj in pričakovanj.

Slovenska kinoteka je kinodvorana, v kateri se – večinoma še vedno iz 35-mm filmskega traku – vrtijo najboljši filmi vseh časov. Filmske klasike, filmske raritete in sodobni presežki: od igranih, dokumentarnih, prek animiranih in eksperimentalnih filmov, nam vsak dan odpirajo oči in širijo meje naše realnosti.

Rdečo nit programa Slovenske kinoteke sestavljajo retrospektive del velikih režiserjev, kot so Ingmar Bergman, Federico Fellini, Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick, John Ford in Andrej Tarkovski. Del programa predstavljajo tematski cikli in rubrike, naprimer Klasike in Kultivator, pa Nova svetloba, v kateri redno in podrobno spremljajo primere dobre prakse digitalnega restavriranja domače in svetovne filmske dediščine, ter Kino-uho, ki predstavlja edinstvene projekcije nemih filmov z glasbeno spremljavo v živo. Poleti se odvija tudi kinotečni festival Poletje na platnu.

Aktivnosti Slovenske kinoteke se, poleg projekcij v Dvorani Silvana Furlana, odvijajo na štirih oddelkih: programskem, arhivskem, muzejskem in raziskovalno-založniškem. Zadnji skrbi za izdajanje knjig povezanih s filmom in za eno od najbolje založenih filmskih knjižnic pri nas!

Divji v srcu

Čisto na sveže pa Kinoteka v letu 2020 predstavlja Študentski abonma Divji v srcu, ki vključuje 6 filmskih predstav med januarjem in junijem. Vsi filmi bodo predvajani s 35-mm filmskega traku. Pred vsako projekcijo bo tudi kratek uvod, ki ga bodo pripravili sodelavci Slovenske kinoteke, za celoten abonma pa odšteješ le 12 €! Študentski abonma Divji v srcu smo podprli tudi v ekipi portala in revije Študent, ker verjamemo v dobre projekte za vse nas mlade in večne študente 😉
Več informacij o Študentskem abonmaju najdeš še tukaj.

*****

Slovenska kinoteka
Miklošičeva cesta 28
1000 Ljubljana

www.kinoteka.si I www.muzejdivaca.si I www.ekran.si

Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekUniverza v Ljubljani podelila priznanja najuspešnejšim študentom v letu 2019
Naslednji članekSi varen na spletu?
Prazna profilna slika
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.