Kje boš pa ti julija 2021?

Ja, napovedi za prihodnosti morda niso najbolj obetavne, ampak mi se ne damo, kajne?

Letošnje poletje bo za Slovenijo prav posebno, saj se nam obeta najbolj izjemen glasbeni dogodek v zadnjih letih – v našo prestolnico prihaja festival Europa Cantat!

Festival, ki ga organizirajo vse od leta 1961, vsaka 3 leta gosti drugo evropsko mesto. Javni sklad republike Slovenije za kulturne dejavnosti (JSKD) je s svojo kandidaturo prepričal mednarodni odbor Evropske zborovske zveze (ECA-EC) in tako bo festival med 16. in 25. julijem 2021 potekal prav v Ljubljani!

Komu je festival namenjen?

Festival je namenjen tako zborovskim pevcem, dirigentom, skladateljem, založnikom kot tudi zborovskim navdušencem, prav tako pa ponuja odlično priložnost tistim, ki bi zborovsko glasbo radi bolje spoznali in tiste, ki bi radi sodelovali pri soustvarjanju velikega mednarodnega projekta. Poteka v sproščenem, festivalskem vzdušju, veliko dogajanja bo na prostem, zato ga bo težko spregledati.

V osmih festivalskih dneh bo naša prestolnica živela in dihala z glasbo – dopoldan boste lahko nadgrajevali svoje pevsko znanje na različnih delavnicah, popoldneve bomo preživeli ob skupnem petju na Novem trgu, večere pa namenili izjemnim koncertom vabljenih vrhunskih glasbenih zasedb in posebnim dogodkom, ko sta Zborovska noč – promenada zborov od centra do Tivolskega gradu in skupno petje na promenadi in Ko boš prišla na led prvi tovrsten dogodek na svetu, ki bo povezal zborovsko petje z drsalnimi koreografijami. Edinstveno!

Prijave do odprte do 15. 2. 2021: https://europacantat.jskd.si/sl/prijava/

Festival je odprt za vse – posameznike, skupine (par, prijatelji, družina), zbore, vokalne skupine – ne glede na starost ali pevsko predznanje.

Veliko priložnosti za mlade

Te veseli petje, glasba?

Bodi del festivala kot udeleženec. Čaka te izjemno bogat program, svetovno priznani mentorji, dirigenti, zborovodje, … Več informacij tukaj: https://europacantat.jskd.si/sl/program/

Bodi del festivala kot prostovoljec. Če si želiš pridobiti neprecenljive izkušnje dela v mednarodni ekipi in na festivalu takšnih razsežnosti, potem ne zamudi te izjemne priložnosti! Prostovoljci so deležni posebnih festivalskih ugodnosti, kot je npr. brezplačen dnevni obrok, vožnja z ladjico po Ljubljanico, popusti v ljubljanskih barih in restavracijah, …. Poglej si ta video:

Join our team - become a volunteer

Prijavi se kot prostovoljec/prostovoljka in doživi izjemno izkušnjo festivala skupaj z mednarodno ekipo: https://form.jotform.com/200761621549353

Bodi del festivala kot YEMP-er. Yemp – kaj? YEMP = Young Event Management Programme, mednarodni program organizacije dogodkov za mlade je program za 20 srečnih izbrancev med 18. in 30. letom starosti, ki se prijavijo vse do 31. 1. 2021 tukaj: https://form.jotform.com/200761621549353.

YEMP-erji imajo v času festivala zagotovljeno brezplačno namestitev in festivalske obroke. Po opravljenem delu si boš prislužil/-a tudi certifikat in izjemno izkušnjo s področja organizacije dogodkov ter kulturnega menedžmenta.

Ne zamudi izjemne priložnosti in se pridruži Europa Cantat Festivalu 2021!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.