Laura Unuk v selekciji sveta in s prvim digitalnim tečajem šaha pri nas

Veliko priznanje za našo šahovsko velemojstrico Lauro Unuk, ki je bila povabljena v selekcijo sveta, s katero bo v prihodnjem tednu nastopila proti Poljski.
V tem tednu pa tudi premiera prvega digitalnega šahovskega tečaja pri nas.

Med 8. in 15. decembrom bo v Vroclavu na Poljskem potekal dvoboj »Poljska proti svetu«, kjer bodo šahistke poljske reprezentance igrale proti izbranim igralkam, ki bodo zastopale svet. Med njimi bo tudi slovenska šahistka Laura Unuk, poleg nje bodo barve sveta zastopale še Meri Arabidze (Gruzija), Irina Bulmaga (Romunija), Julija Osmak (Ukrajina) in Anna Sargsyan (Armenija). Vse igralke imajo drugi najvišji absolutni šahovski naziv IM – mednarodni mojster, po ženskih nazivih pa so vse velemojstrice. Za Poljsko bodo nastopile članice reprezentance, ki so pred kratkim nastopile na evropskem ekipnem prvenstvu v Termah Čatež. Vsaka igralka bo igrala z vsako iz nasprotne ekipe (klasični igralni tempo), poleg tega pa bodo dvoboji potekali tudi v hitropoteznem in pospešenem šahu. »Trenutno je moj cilj samo dobra igra, brez napak v računanju, saj se zavedam, da bodo vse nasprotnice trd oreh,« je pred odhodom na zanimivo preizkušnjo na Poljsko povedala Laura Unuk.

Vzporedno z uspešnimi igrami za šahovnico Laura Unuk skrbi tudi za promocijo kraljevske igre in prenos znanja. S svojo ekipo je pripravila prvi celoviti spletni tečaj šaha pri nas, namenjen tako začetnikom kot bolj izkušenim igralcem. V tečaju oz. bolje rečeno video seriji razkriva skrivnosti šahovske igre; od zgodovine, osnov in psihologije do naprednejših šahovskih prvin kot so otvoritve, napadi, obrambe, menjave figur, končnice in analize zmagovalnih partij. Programska opcija Šah z Lauro Unuk bo ekskluzivno na voljo na platformi NEO Telekoma Slovenije ter prek spletne strani postani-sahist.si. Prva sezona tečaja bo vključevala 9 epizod. »Veseli me, da imam možnost sodelovanja v taki obliki in z dosegom, ki mi ga partner omogoča. Upam, da se bo čim več mladih dodatno navdušilo za šah. Šah ni le igra, je trening za življenje,« je ob predstavitvi dodala Laura Unuk.

marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Prejšnji članekMange lahko beremo tudi v slovenščini
Naslednji članekKako narediti najboljše kuhano vino?
marketing [afna] nevtron.eu

Marketing

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.