Magister ekotehnolog – kdo je, kaj zna in kje je zaposlen?

Magister ekotehnolog je tisti, ki uspešno konča dveletni podiplomski visokošolski strokovni študijski program Varstvo okolja in ekotehnologije na Visoki šoli za varstvo okolja.

Glede na to, da je varstvo okolja izredno interdisciplinarna veda, se lahko na ta študijski program vpišejo diplomanti širokega nabora dodiplomskih študijskih smeri: izobraževalnih, družbenih, naravoslovnih in tehniških ved, kmetijstva, gozdarstva, ribištva, veterinarstva, zdravstva in sociale, storitev in seveda, varstva okolja.

Magister ekotehnolog se med študijem poglobi v okoljske tehnologije, pokrajinske in energetske vire, toksikologijo, zavarovana območja, pravo in ekonomiko okolja, bioindikacijo in biomonitoring, varstvo voda, zraka …

Zato je magister ekotehnolog usposobljen kader za podjetja, ki zagotavljajo okolju prijazno tehnologijo in se ukvarjajo z načrtovanjem le-te; podjetja, ki se ukvarjajo z odstranjevanjem in predelavo odpadkov; podjetja, ki so IPPC zavezanci; podjetja, ki uvajajo oz. izvajajo okoljske standarde; kmetijska in gozdarska podjetja ter kmetije; inštitucije, pooblaščene za presojo vplivov na okolje, upravljavce zavarovanih območij, svetovalna podjetja, upravne in nadzorne službe na državnem in lokalnem nivoju.

Varstvo okolja, varstvo narave, ekologija, naravni viri in trajnostni razvoj so med glavnimi temami sedanjega časa in bodočnosti, zato bo magister ekotehnolog iskan in zaželen kader.

Visoka šola za varstvo okolja v Velenju izvaja študijski program Varstvo okolja in ekotehnologije na dodiplomski in podiplomski stopnji.

Študenti se odločajo za študij na tej šoli zaradi atraktivnega študijskega programa, dobrih predavateljev, ki so v stiku s prakso in novostmi na njihovih področjih, zaradi izjemnih materialnih pogojev za delo (nova šola, oprema, laboratorij), širokih možnosti mednarodnih izmenjav ter vključevanja v različne projekte, ki jih izvaja šola sama ali v sodelovanju s partnerskimi institucijami.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.