Magisterij in doktorat na FERI – zdaj je pravi čas!

Še do 8. septembra je odprt prvi prijavni rok za vpis na perspektivne podiplomske inženirske programe.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) je mednarodno prepoznavna izobraževalna, raziskovalna in znanstvena institucija na področju inženirstva – elektrotehnike, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij, računalništva in mehatronike. Svet najsodobnejših tehničnih znanj, vizionarskega razvoja, mednarodne uveljavljenosti in praktičnih znanj ponuja neskončne možnosti za razvoj kariere.

Študenti v predavalnici

Postanite konkurenčnejši z magisterijem na FERI

Magistrski študijski programi temeljijo na dodiplomskem študiju oz. so njegovo logično nadaljevanje. Omogočajo veliko izbirnih vsebin, ki študentom dajejo možnost, da se specializirajo za profil, ki ga želijo. Odkrijte sodobne magistrske študijske programe elektrotehnike, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij, računalništva in mehatronike, s katerimi boste nadgradili in razvili svoje znanje ter postali konkurenčnejši na trgu dela.

Študenti delajo za mizo v skupini

Poglobite znanje na doktorskem študiju

Magistranti lahko študij nadaljujejo na tretji, doktorski stopnji študija, katerega namen je izobraziti strokovnjake s poglobljenim teoretičnim znanjem, s katerim bodo sposobni reševati tudi najzahtevnejše probleme. Poudarek je na individualnem raziskovalnem delu, kjer usposobljeni mentorji usmerjajo kandidata v znanstvene raziskave. Na voljo so trije doktorski študijski programi: elektrotehnika, medijske komunikacije ter računalništvo in informatika.

Diplomanti stojijo v predavalnici

Največja fakulteta v severovzhodni Sloveniji

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko Univerze v Mariboru (UM FERI) je mednarodno prepoznavna izobraževalna, raziskovalna in znanstvena institucija na področju inženirstva. Sodobni prostori omogočajo interaktivni študijski proces, spoznavanje praktičnih procesov dela in osvajanje ključnih teoretskih znanj. Fakulteta je z nekaj več kot 300 zaposlenimi, od tega več kot 200 raziskovalci, trenutno ena izmed največjih raziskovalnih organizacij v severovzhodni Sloveniji. Letno fakulteto obiskuje okrog 2100 študentov. Vabljeni k ogledu virtualnega sprehoda po fakulteti!

Več kot 200 projektov

Uspešno raziskovalno delo je temelj dobrega visokošolskega izobraževanja in FERI se tega dobro zavedajo. Osnovo temeljnega znanstveno-raziskovalnega dela na fakulteti predstavlja 14 raziskovalnih skupin, ki ga dopolnjujejo z aplikativnimi in razvojnimi raziskavami, s čimer temeljna znanja prehajajo v konkretno uporabo. Vključeni so tudi v številne mednarodne projekte, predvsem na področjih, ki jih opredeljuje Strategija pametne specializacije, saj je digitalizacija zajela prav vse sfere človeškega delovanja. Še posebej so ponosni na projekte, ki jih izvajajo z industrijo, saj s tem na najboljši mogoč način dokazuje povezanost z gospodarstvom. Pohvalno je dejstvo, da so v zadnjih letih uspešno izpeljali več kot 200 evropskih in domačih projektov. Prenos znanstvenih spoznanj v pedagoški proces ter vključevanje študentov v razvojne in raziskovalne projekte je zagotovilo, da se bodo diplomanti FERI na svoji poklicni karieri uspešno spoprijeli z izzivi prihodnosti.

Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko UM

UM FERI je zagotovo pravi korak na poti do uspešne kariere! Prijavite se na eVŠ do 8. septembra! Več na feri.um.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.