MateBook 14s: Vse v enem

Tradicionalno bi lahko prenosne računalnike uvrstili v dve kategoriji. V elegantne in prenosljivo za spletno brskanje in lažja opravila, ter na neprimerljivo zmogljivejše, ki so običajno tudi večji, težji in slabše prenosljivi. To pa ne velja za Huawei MateBook 14s.

Huawei si je vedno prizadeval, da bi uporabnikom ponudil najboljše iz obeh svetov. Zato najnovejši prenosni računalnik MateBook 14s nudi visoke zmogljivosti v elegantnem in izredno prenosljivem »paketu«.

Prenosni računalniki tega cenovnega razreda imajo običajno procesorje z oznako U, ki delujejo z močmi med 15 in 25 vati, medtem ko gredo primerki z oznako H lahko višje in so temu primerno zmogljivejši. Intelov procesor enajste generacije i5 (11300H) je dovolj zmogljiv tudi za boljše videoigre in opravila, kot je na primer montiranje video posnetkov, medtem ko vgrajen grafični del Iris Xe zagotavlja v tej kategoriji naprav še ne videne zmogljivosti.

Toda ni pomembna samo gola moč. Dobro »orodje« mora biti ravno tako učinkovito. V prenosni računalnik lahko vgradite najboljši procesor na svetu, a če ga ne podpira dober sistem hlajenja, se bo pregreval, upočasnil ali celo izklopil. Toplota pa ne predstavlja težave prenosnemu računalniku MateBook 14s. Ima sistem hlajenja z dvema ventilatorjema, navdih za obliko lopatic so našli pri morskem psu in z ob straneh nameščenimi bakrenimi toplotnimi kanali. Delovanje boste lahko potisnili do skrajnih meja, brez skrbi, da bi zaradi tega padle zmogljivosti.

To je odlična novica za zahtevne uporabnike, ki iščejo prenosni računalnik za urejevalnike videa, kot je Adobov program Premiere Pro. Delo z njim je se posebej preprosto zaradi na dotik občutljivega zaslona. Poleg tega bodo zmogljivosti prenosnika MateBook 14s zadovoljile tudi ljubitelje videoiger.

Kaj pa, če tolikšnih zmogljivosti ne potrebujete in bi radi prenosni računalnik uporabljali za brskanje po spletu in pisarniška opravila? Za takšne primere ima MateBook 14s privzeto nastavljen uravnotežen način delovanja, z najboljšim možnim razmajem med zmogljivostmi in življenjsko dobo baterije. Če se pojavi zahteva po polni moči, na primer, da se lotite urejanja videa ali da sočasno tečeta dva zahtevna programa, tedaj ročno način spremenite v način najbolj učinkovitega delovanja in odklenete ves potencial Intelovega procesorja.

Pri vsej tej moči je prenosni računalnik MateBook 14s debel vsega 16,7 mm in tehta 1,43 kg, kar ga postavlja blizu kategorijo ultra tankih naprav. Zaradi majhnih mer, ki so rezultat ozkih robov okoli 14,1 palčnega (35,8-centimetrskega) zaslona gre zlahka v skoraj vsak nahrbtnik ali torbo ter ga lahko imate ves čas pri sebi. Če vam je hkrati še mar za slog, potem vas bo presenetila barva zelene smreke.

Nove naprave Huawei

V Sloveniji se je sicer začela prodajati tudi nova serija pametnih ur Huawei Watch GT 3, ki prihaja v dveh različicah – 46 mm in 42 mm – odlikujejo pa jo napredne športne in zdravstvene funkcije. Huaweiev ekosistem pa dopolnjujeta še nova pametna telefona Huawei nova 9 in Huawei nova 8i ter velik ukrivljen monitor Huawei MateView GT, ki ga odlikujejo sodoben videz, nesporna kakovost, najnovejše tehnologije in zanesljivost.

Za več informacij obiščite: consumer.huawei.com/si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.