McDonald’s kava, kako si lahko tako okusna?

McCafe
McCafe

Minilo je že kar nekaj let, odkar se je kava v McDonald’su odlepila od povprečja in se redno uvršča med najboljše kave v deželi pod Alpami. Kako je to mogoče in kako je prišlo do tega? McCafe oziroma McDonald’s kava skriva kar nekaj skrivnosti, ki ti jih bomo razkrili v tem prispevku.

McDonald’s je izpopolnil pripravo kave od začetka do konca

Kdor pije kavo ve, da jo je treba jemati resno – od začetka pa do konca. McDonald’s se tega še kako zaveda in posledično predstavlja omamen topel napitek, ki zadostuje željam in potrebam najbolj strastnih ljubiteljev kave. Veliko skrivnosti se nahaja v zgodbi kave še preden ta priteče iz kavnega avtomata. Zato moramo odpotovati daleč stran od Slovenije, kjer najdemo najboljše kavne zaplate.

McDonald's kava je prijazna do okolja in ljudi
McDonald’s kava je prijazna do okolja in ljudi Foto: on mcdonalds

Njihovo aromatično kavno mešanico sestavljajo izbrana kavna zrna arabike iz Latinske Amerike in robuste iz Jugovzhodne Azije.

Vsa kava ima certifikat neprofitne mednarodne organizacije Rainforest Alliance, kar pomeni, da pridelovalci, lastniki zemljišč in podjetja, vključena v proces pridelave kave izpolnjujejo stroge standarde za ohranjanje biotske raznovrstnosti in trajnostno ravnajo z okoljem in naravnimi viri.

Verjetno dobro veš, da je izvor kave zelo pomemben, a je enako pomemben tudi način praženja. McDonald’sova kavna mešanica z imenom Intensa je ustvarjena v butični italijanski pražarni Caffè Ottolina, ki deluje že od leta 1948. Kot pravijo oni je njen okus »poln in zaokrožen«, lahko pa bi rekli, da je malo močneje pražena.

Si vedel, da McDonald’s na dan pripravi več kot 60 milijonov skodelic kave po celem svetu?

Kavo mora pripravljati strokovnjak, ki v tem uživa

Za zares dobro kavo se mora vse poklopiti. Vsak barista mora vedeti, kaj dela. Na kavnem avtomatu mora nastaviti pravo temperaturo, pritisk in čas kuhanja, imeti pa mora tudi vrhunsko kavo. Kava mora biti seveda ravno prav in sveže mleta, saj lahko le tako razvije tisto bogato aromo, ki ti zadiši že zgodaj zjutraj.

Kava McDonaldsVsi njihovi bariste in baristke so strokovnjaki za pripravo kave, kar pa je še pomembneje – vsi zares uživajo v pripravi kavnih mojstrovin. Tu nastopi McDonald’seva težnja po zagotavljanju kakovosti, pristnih okusov in občutku domačnosti. Naslednjič si vzemi minuto časa in opazuj baristo, ki pripravlja tvojo kavo v »meku« in fasciniran boš nad natančnostjo postopka.

Kava in mleko, nepogrešljiva kombinacija

Mnogi pivci kave vedo, da lahko kavi dodaš malo morje sestavin, ki iz fantastične osnove ustvarijo čudovite napitke, po katere že mnoga leta hodimo v McDonald’s. Že tista zapeljiva in gosta mlečna pena na kapučinu je izvrstna. Si pripravljen na malo skrivnost? Narediti jo je mogoče le s pravim mlekom, zato uporabljajo Alpsko mleko Barista Proffesional. Kot pravi slovenska zgdba je to pionir in prvak slovenskega mleka, ki mu zaupamo že vse od leta 1967. Ni lepšega, kajne?

V zadnjih letih smo v Sloveniji dobili kar nekaj prenovljenih poslovalnic McDonald’s, ki vključujejo tudi McCafe, kjer lahko v miru sediš in piješ svojo kavno mojstrovino.

Kava v McDonaldsu
Kava v McDonaldsu je odlična tudi za prvi zmenek

Temu so dodali še kotiček s sladicami in drugimi napitki, ki so skrbno izbrani, da zadostijo vsakemu obiskovalcu in ustvarijo perfektno kombinacijo z odlično kavo.

Po kavo v McDonald’s, če želiš odlično kavo

Kava v McDonald’su je preverjeno odlična, vse od klasičnega espressa do latte macchiata. In kar je še boljše, ko si v bitki s časom? Vzameš si jo lahko za seboj in zagotavljamo, da bo ohranila svoj okus, ki ti bo napolnil energijo in izboljšal dan.

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZnanstveniki razkrivajo skrivnosti morskih deklic
Naslednji članekTežko pričakovana mobilna igra Era of Conquest v AppGallery

Od leta 1993, ko smo v Ljubljani odprli našo prvo restavracijo, smo predani hitri in kakovostni postrežbi.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.