Naslednji korak na poti do uspešne kariere

FERI odlikuje širok nabor študijskih programov in tesna povezanost z gospodarstvom.

Čeprav ne v enaki organizacijski obliki, kot jo ima fakulteta danes, sega njena zgodovina v leto 1960. Takrat so namreč na tedanji Višji tehniški šoli začeli s študijem elektrotehnike. Institucija je bila ustanovljena na iniciativo mariborskih gospodarskih organizacij in strokovnih združenj, razlog pa je bila potreba po kadrih, saj je bil Maribor tedaj najbolj razvito industrijsko središče. Višja šola, postavljena v to industrijsko okolje, je najlažje in najhitreje zadovoljila velike kadrovske potrebe, razvita industrija pa je šoli pomagala z visoko kvalificiranim in znanstvenim kadrom z bogatimi praktičnimi izkušnjami.

Skozi leta je Višja šola prerasla v Visoko tehniško šolo pa v Tehniško fakulteto, ki se je nato ločila na štiri samostojne fakultete. Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) se je razvila v mednarodno prepoznavno ustanovo na področjih elektrotehnike, računalništva, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij in mehatronike v srednji Evropi. Še danes je, tako kot na začetku FERI-jeve zgodbe, povezovanje izobraževanja, raziskovanja in industrije oz. gospodarstva pomemben gradnik fakultete. Z okrog 300 zaposlenimi in več kot 200 raziskovalci je FERI trenutno ena izmed največjih raziskovalnih organizacij v severovzhodni Sloveniji, pri tem pa je zelo pomembno tudi dejstvo, da zaposleni prenašajo vrhunske raziskovalne rezultate v pedagoški proces oz. na študente.

Skozi leta se je Fakulteta za elektrotehniko, računalništvo in informatiko (FERI) razvila v mednarodno prepoznavno ustanovo na področjih elektrotehnike, računalništva, informatike, medijskih komunikacij, telekomunikacij in mehatronike v srednji Evropi. Z vključitvijo študentov v delo na raziskovalnih projektih lahko le-ti pridobivajo znanja in izkušnje ob pomoči izkušenih raziskovalcev, ker pa je fakulteta s projekti vpeta v domače in mednarodne raziskovalne aktivnosti so študenti oz. diplomanti po doseženem znanju primerljivi s tistimi, ki so zaključili študij na priznanih evropskih univerzah. Kompetence, ki jih študenti pridobijo tekom študija, omogočajo uspešno soočanje z izzivi sedanjosti ter zagotavljajo svetlo prihodnost, saj po raziskavah pa diplomanti, magistranti in doktoranti spadajo med 20 najbolj zaželenih profilov oz. poklicev.

Vabljeni, da svojo študijski pot nadaljujete na FERI! Več informacij o fakulteti in študijskih programih ter predmetnikih najdete na feri.um.si!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.