Po meri zadnjih modnih trendov

Nikakor ni novost, saj se nam, potiho, subtilno in počasi, poskuša prikupiti že nekaj let, sedaj pa se zdi, da je čisto zares prišel njegov čas in da so trenutki, ko se bomo vanj oblekli od glave do pet, le še hip stran. Vse se je začelo z ombre in sombre lasmi, nadaljevalo z vpadljivo nalakiranimi nohti, zdaj pa je tukaj tie-dye kot najbolj vroč trend sezone. Idealen trenutek, torej, da preverimo, zakaj je tie-dye, še preden z njim vsi napolnimo svoje omare, že dosegel kultni status!

Potop v preteklost

Vse se je začelo precej subtilno – s prelivajočimi, največkrat pastelnimi odtenki, ki so se nežno prelivali od svetlih do temnejših in obratno. V zadnjem času so preskoki iz enega v drug odtenek bolj intenzivni in kontrastni. Tisto, kar se je, torej, začelo nekoliko bolj subtilno, sedaj kaže krepkejše poteze. Trend, ki izhaja iz 60-ih let prejšnjega stoletja, je trenutno živ bolj kot kdajkoli poprej na ulicah svetovnih modnih metropol, kar bo v najbolj modnem mesecu v letu prišlo še kako do izraza. Vsekakor je to trend, ki ga boste ljubili ali sovražili, nikakor pa ne boste mogli zanikati, da je v oči vpijajoč in radioaktiven. Vzemite si čas in poglejte, kako si je utrl pot iz modnih brvi na ulice.

Dih svežega zraka

Ko smo že mislili, da je ta trend zamrl, se je vse spremenilo, ko sta se v njem pojavila Beyonce in Justin Bieber. Da se na tem področju nekaj dogaja, je bilo s tema zvezdnikoma več kot očitno in sume so hitro potrdile tudi modne hiše Prada, Proenza Schouler in Stella McCartney, ki so postavile tie-dye na modne brvi. Od tam so jih pograbile tudi high street modne znamke. Razvoj tie-dye v letu 2019 tako deluje nadvse osvežujoče. Proenza Schouler je tie-dye tehniko aplicirala na denim, Prada pa ga je uporabila na svojih prepoznavnih ženstvenih silhuetah. Morda si to stežka predstavljate, a verjemite, to so glamurozne kreacije, daleč od tistih, ki bi jih pripisali hipijevskim iz šestdesetih let.

Dekle v zeleni jakni in hlačah

Veliko obrazov Tie-dye trenda

Ok, kaj storiti, če si prav zares želite pulija Proenza Schouler, a vam žep ne dopušča dizajnerskega kosa? Tie-dye je postal tak zelo razširjen, da boste replike slavnega pulija in še mnogo drugih dizajnerskih različic našli po žepu prijaznejši ceni pri enem izmed ponudnikov hitre mode. Tie-dye je prisoten vsepovsod, v premnogo barvnih kombinacijah, zato boste brez težav našli kombinacijo, ki do potankosti ustreza vaši osebnosti. Iskreno pa naj zveni še tako čudno in nenavadno, tie-dye je res nadvse raznovrsten trend!

Kako ga nositi?

Trend lahko v svoj vsakodnevni slog vključite na zares preprost način: vzemite en tie-dye kos in ga sparite z nevtralnimi, klasičnimi kosi. Kaj pravite na vpadljivo potiskano krilo in belo srajco? Za malce bolj vpadljiv videz kombinirajte tie-dye vzorec z oblačili v barvah, ki se pojavljajo v vzorcu. Morda ne bi mislili, a tie-dye zlahka najde svoje mesto tudi v poslovnem slogu, če top z die-dye potiskom stilirate s suknjičem, bisernim nakitom, salonarji in elegantno krojenim jeansom. Če bi tie-dye v svoj slog želeli vključiti še bolj postopoma in z majhnimi koraki, potem si omislite manikuro, pobrskajte za torbico ali pametnim telefonom v tem, radioaktivnem, slogu.

Simbol individualnosti

Dekle v majici s prelivajočim raznobarvnim vzorcemA četudi so drzni in vpadljivi stajlingi prav zares raznovrstni, to še ne razloži njihove popularnosti. Glede na to, da je tie-dye v 60. in 70. letih postal simbol individualnosti in kreativnega izražanja skozi ročno delo, rustikalen slog in dostopna oblačila, nam ponuja tudi možnost, da skozi slog oblačenja pokažemo svojo identiteto, ne da bi bili videti kot kloni. Na tej točki lahko poiščemo tudi globlji pomen: proces ustvarjanja tie-dye tehnike vedno ustvarja nepričakovane rezultate in to je občutek, s katerim se danes zlahka poistovetimo – zdi se namreč, da je prihodnost še bolj negotova, kot je bila nekoč. V splošnem lahko ta občutek izrazimo tako, da pogledamo v svetleč, odsevajoč kos. Je čudovit, ampak kakšne barve je v resnici? Zdi se, da gre tie-dye z roko v roki z drugimi globalnimi trendi, tudi tistimi, ki gredo v smer trajnostne in etične mode. Modna industrija se spreminja in tie-dye pogosto enačimo s trajnostno in eko-modo.

Praktično in lepo

S slogom oblačenja zagotovo želimo poudariti svojo individualnost, a z uporabo tie-dye trenda stopamo še korak dlje in sporočamo, da nam ni vseeno za prihodnost. Morda je pametni telefon primer tehnologije, ki spreminja naš vsakdanjik – z njim lahko sedaj delamo na daljavi, smo v stikih z bližnjimi in sodelavci, hkrati pa nam predstavlja zabavo ob prostem času. Če je mobilnik še tako lep, kot je tudi praktičen, da smo z njim videti zares modno, še toliko bolje. Popoln paket po tej definiciji je Huawei nova 5T. Za modne navdušence je na voljo v treh barvnih kombinacijah, med drugim tudi v najbolj vroči vijolični. Velik, drzen in lep 6,22-palčni zaslon FHD z delikatno luknjico v zaslonu velja za čudovito platno za ustvarjanje briljantnih spominov. Poleg tega je tanek dizajn izdelan za enostaven oprijem in uporab z le eno roko – ker ni nič hujšega, kot da se vam zgodi, da vaš najbolj zvesti spremljevalec zdrsne iz roke in strmoglavi sredi ulice. Torej, zagrabite telefon, izberite modno obleko in pojdite – spreminjat svet!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.