Pomlad je tu, z njo v paketu pa so prišle tudi alergije!

Žal pomlad poleg vse svežine, barv in vonjav prinaša še cvetni prah. Daljši dnevi, sonce, preživljanje prostega časa zunaj – tako smo se jih veselili, zdaj pa obupano pogledujemo v nebo in čakamo na pomladno ploho, ki bo sprala iz ozračja ves cvetni prah. Umaknemo se v stanovanje, a nadloga se kar nadaljuje. Za marsikoga bo tako več tednov, za koga več mesecev, marsikdo pa je alergičen na pršice in prah nasplošno, zato se s tem sooča dnevno.

Niste sami, a rešitev je precej preprosta

Ocenjujejo, da se danes sooča z alergijami, povezanimi z dihali, med 20 in 30 odstotkov ljudi. Astmatiki, atopiki, najstniki in nosečnice so še občutljivejša skupina, ki se jim te težave pojavljajo pogosteje. Največkrat so simptomi izcedek iz nosu, srbečica, kihanje, srbenje nosu in žrela, zamašen nos, manj kakovosten spanec, glavobol, solzenje ali izsušenost oči, rdečica ipd. Čeprav so povečini te alergije precej nenevarne, pa nedvomno vplivajo na kvaliteto našega življenja, a dobra novica je, da si lahko pomagamo tudi sami. Predlagamo vam, da pospravite preproge in prte, plišaste igračke pa pogosto osvežujete v pralnem stroju. Ko se vrnete s sprehoda, se preoblecite, pogosteje perite lase, stanovanje zračite v jutranjih in večernih urah, ko je koncentracija cvetnega prahu manjša, pogosteje menjajte posteljnino, in seveda redno sesajte.

Namesto na sprehod, sesalec v roke?

Ne, nikar! Vaš prosti čas in počitek sta še kako pomembna, zaslužite si ju in najbrž v službi ne sanjate, kako boste doma takoj poprijeli za sesalec. Vseeno pa je tako prijetno priti v čist dom, kajne? Sploh, če veste, da to pomeni tudi manj kihanja, smrkanja in srbečih oči. Rešitev je prav gotovo robotski sesalnik iRobot Roomba, ki bo namesto vas učinkovito obračunal s prahom. Robota lahko s pomočjo aplikacije iRobot HOME pošljete na delo, ko ste v službi – ta nasvet ni nadvse uporaben le, ker se s sesalnikom ne bosta ves čas izogibala drug drugemu, temveč tudi zato, ker se prah, ko ni nikogar doma poleže, zato ga bo Roomba ujela več. Vsi modeli iRobot Roomba imajo tristopenjski način čiščenja, kar pomeni, da se pod sesalnikom ustvari podtlak, krtači se vrtita druga proti drugi in motorček v košku za smeti ujame vso nesnago. V prvem tednu bo posesanega prahu veliko, nato pa se stanje normalizira in čistočo vašega doma bo zlahka vzdrževati.

Tudi alergeni v velikosti mikrona ostanejo v HEPA filtru

A samo sesanje vsekakor še ni vse – velik faktor je tudi filter, ki ga sesalnik uporablja. iRobot Roomba robotski sesalci imajo HEPA filtre, ki ujamejo 99 % vseh nečistoč. Pelod, prah, pršice, odmrla koža in ostale alergeni so tako ujete v zbirnem košku, zrak, ki se vrača v vaše prostore pa je temeljito prečiščen, saj filtri zadržijo tudi delce v velikosti mikrona.

Priporočamo vam, da filter enkrat tedensko očistite – posesate s klasičnim sesalcem in prebrišete z vlažno krpo ter ga dobro osušite. Na vsaka dva meseca je priporočljivo, da filter zamenjate z novim.

Robotski sesalnik iRobot Roomba je primeren za vse trde podlage – ploščice, laminat, vinil, parket in preproge. Vsi modeli vam bodo stanovanje posesali enako učinkovito, razlikujejo se predvsem v opremi, ki  jo nudijo poleg sesanja – boste izbrali sesalnik s samodejnim praznjenjem ali boste košek za smeti praznili ročno, boste robota poslali na delo iz službe ali s pritiskom na gumb, vam veliko pomeni, da ga lahko ciljno usmerite na območja, ki so bolj umazana, in mu odredite območja, kamor ne sme? Vse to je povsem vaša izbira, ki na spopadanje s prahom in čistočo vašega doma ne vpliva. Vsekakor pa imejte v mislih, da sesalnika ne kupujete vsako leto, temveč gre za naložbo, ki vam bo gotovo zvesto služila vsaj deset let. In vas vsaj za deset pomladno-poletnih sezon močno razbremenila simptomov nadležnih alergij.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.