Last minute prvomajski izlet: Rim in njegovi skriti kotički

Panoramic view of Rome and Basilica of St. Peter in a summer day in Vatican
Foto: bloodua iz iStock

Prvomajske počitnice so nekaj, česar se veliko ljudi veseli celo leto in jih nestrpno pričakuje. Vreme je toplejše, covid ukrepi so večinoma bolj sproščeni, kresovanja v polnem teku. Podaljšan vikend lahko izkoristiš v prijetni družbi prijateljev na pikniku, če pa te že srbijo prsti in komaj čakaš, da pobegneš na lepše, imamo zate super idejo za last minute izlet.

razgled na rim
Foto: Mija Ivančič

Rim je prelep v vseh letnih časih, a pomlad, ko vse cveti, ko se v mesto vrnejo turisti in z njimi življenje in ko je toplo, a ne prevroče, je morda najboljši čas za obisk večnega mesta. Kolosej, Fontana Trevi, Španske stopnice, Vatikan … so vse znamenitosti, ki so zagotovo vredne ogleda in ki jih najdeš v vsakem vodiču, a če bi rad Rim spoznal podrobneje in doživel njegov utrip, si obuj udobne superge in se sprehodi po skritih kotičkih večnega mesta.

Giardino degli aranci

… ali po slovensko vrt pomarančevcev je park, ki morda ponuja enega najlepših razgledov na mesto. V parku se skoraj vedno najde kakšen ulični glasbenik, ki naredi vzdušje še lepše. Pro tip: park obišči za čas sončnega zahoda, ne bo ti žal.

trastevere stopnice
Foto: Mija Ivančič

Trastevere in Porta Portese

Trastevere je stara rimska četrt, ki je znana predvsem po dobrih restavracijah in pestrem nočnem življenju. A zaradi tega vedno polna turistov, ki čakajo v vrstah pred restavracijo. A če zaviješ le nekaj uličic stran od glavne, se lahko izgubiš v ozkih »vicolih« in odkriješ lokalni bar ali skrito oštarijo.

Prav tako je nujen nedeljski obisk bolšjega trga na Porta Portese! Če imaš žilico za vintage kose, lahko tam najdeš marsikaj unikatnega po res nizkih cenah.

bolšji trg
Foto: Mija Ivančič

Parco regionale dell’Appia Antica

Park je največji mestni par v Evropi in je zagotovo vreden obiska. Park meji na avrelijanov zid, po katerem se lahko sprehodiš, če pa ti ni do tega, lahko zgolj uživaš v senci pinj in v dobri družbi.

Passeggiata del gelsomino

Panoramska pot, ki nudi neverjeten pogled na Vatikan, te zagotovo ne bo razočarala. Na sončen dan boš lahko senco poiskal v zavetju cvetlic.

Prejšnji članekPomlad je tu, z njo v paketu pa so prišle tudi alergije!
Naslednji članekDolgotrajna prekomerna teža lahko podvoji tveganje raka materničnega telesa

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.