Popoln telefon za prijazno ceno!

Najpomembnejša letošnja odlika telefonov Huawei so zasloni s tankimi robovi, zaslonskim razmerjem 19:9 ter majhno zarezo oblike kapljice rose, kjer se skriva objektiv sprednje kamere. 5,71-palčni (14,5 cm) zaslon modela Y5 2019 ločljivosti 1520 x 720 slikovnih pik ponuja več prostora za prikaz vsebine, hkrati pa ohranja priročno velikost naprave tudi za upravljanje z eno roko. S filtriranjem za oči neugodne modre svetlobe in pametnim prilagajanjem barvne temperature ter svetilnosti slika, pa je poskrbljeno tudi za preprečevanje utrujenosti oči pri dolgotrajnem strmenju v zaslon.

Prijetna oblika

Huawei si vedno prizadeva zagotoviti privlačen, moderen in prefinjen dizajn, dokaz pa so tudi pametni telefoni družine Y. Model Y5 2019 v sodobni črni ali jantarni rjavi barvi je prijetno držati po zaslugi hrbtišča z vzorcem usnja, ki je odpornejši na praske, pa še prstni odtisi se manj poznajo. Obliko telefona zaokrožujejo lepo zaobljeni robovi s skoraj nevidnimi stiki z zaslonom oziroma hrbtiščem. Poleg omenjenih je na voljo še različica v safirno modri barvi, vendar pri njej hrbtišče nima usnjenega vzorca.

Dobri kameri

Zadnja kamera Y5 2019 s tipalom ločljivosti 13 milijonov svetlobnih pik zaradi zaslonke f/1.8 zagotavlja kristalno jasne fotografije, saj prepusti za 50 % več svetlobe kot kamera lanskega modela. Zaradi tega so fotografije v šibi svetlobi bistveno boljše, bolj jasne, z več podrobnostmi in manj šuma.

Sprednja kamera s tipalom ločljivosti 5 milijonov pik pa ima vgrajene pametne »lepotne« algoritme, zaradi katerih boste na selfijih vedno videti popolni. Med drugim poskrbijo tudi za učinek glajenja kože in odstranjevanje kožnih madežev.

Več prostora

Y5 2019 ponuja tri reže v predelku za kartice – dve za kartici Nano SIM in ena za kartico microSD, kar omogoča uporabo dveh kartic SIM in pomnilniške kartice do velikosti 512 GB. Vgrajenega pomnilnika je sicer 32 GB, tehnologija za njegovo pametno optimizacijo pa učinkovito poskrbi za stiskanje sistemskih datotek, da je čim več prostora prostega.

Bolj zmogljiv

V primerjavi z lanskim modelom je nadgrajen tudi procesor. Izdelan v 12 nanometrski tehnologiji in taktom 2 GHz močno izboljša zmogljivost in zmanjša porabo energije, njegova učinkovitost pa je podkrepljena tudi z uporabniškim vmesnikom EMUI 9 in operacijskim sistemom Android 9. Telefon je združljiv z vsemi najnovejšimi programi v trgovini Google Play, EMUI izboljša upravljanje z energijo, se uči vedenja uporabnika in zagotavlja nemoteno delovanje pametnega telefona s samodejnim čiščenjem pomnilnika. Prenovljen pa je tudi enostaven način, ki poleg povišanja jakosti zvočnika ter prikazu večjih črk in ikon na zaslonu, upošteva navade uporabnika.

Prepoznava obraza – lažje ne gre

Ker ni čitalnika prstnega odtisa, poleg klasičnih metod vnosa gesla oziramo kode PIN, lahko uporabnik telefon odklene tudi s pomočjo sprednje kamere oziroma naprednim optičnim branjem obraza. Telefon se odklene, ko pogledate v zaslon. Postopek je hiter (1,5 s) in zanesljiv, sistem lahko namreč shrani do 1024 značilnosti obraza, v šibki svetlobi pa se zaslon samodejno prižge in z belo svetlobo osvetli obraz.

Dolga avtonomija baterije

Y5 2019 ima visoko zmogljivo baterijo s kapaciteto 3020 miliamper ur. V kombinaciji z energetsko učinkovitimi komponentami to pomeni dolgotrajno in nemoteno celodnevno delovanje brez polnjena, tudi ob veliki uporabi. Baterija z visoko zmogljivostjo omogoča, da so vse funkcije vedno dostopne, brez omejitev.

Ugodna cena

Zelo pomembna značilnost pametnih telefonov družine Huawei Y je njihova dostopna cena, med njimi pa je še posebej ugoden ravno model Y5 2019, katerega maloprodajna cena znaša 145,99 evrov. Zdaj bo še več uporabnikov lahko uživalo v zaslonu razmerja 19:9 z ozkimi robovi in nekaterih zmožnostih, ki so bile še pred kratkim na voljo samo v najdražjih pametnih telefonih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.