Pot do menedžerja leta 2017

Zavod Ypsilon vas vabi na Y.business Success Story z Janezom Škrabcem, direktorjem podjetja Riko d.o.o., ki je leta 2017 med drugim prejel naziv menedžer leta.

Janez Škrabec je pred več kot dvajsetimi leti ustanovil podjetje Riko d.o.o., ki uspešno deluje na mednarodnih trgih kot ponudnik visokotehnoloških rešitev na področju tehnološkega inženiringa, energetike, okoljevarstva, logističnih sistemov in gradbeništva.

Ob svojem delu je prejel mnoga priznanja. Poleg tega deluje tudi kot pokrovitelj kulture, umetnosti in športa, ter dejavno in zvesto podpira aktivnosti lokalnega okolja. Prisluhnili mu boste lahko na dogodku Y.business Success Story, kjer bo delil svoja znanja in izkušnje.

Pridružite se nam v četrtek, 22. februarja ob 18.00 v prostorih ABC Huba (spodnja etaža Emporiuma, BTC City Ljubjana).

Vabljeni vsi, ki vas zanima podjetniški in korporativni svet, poslovno delovanje na mednarodni ravni in mreženje z uspešnimi posamezniki.

Udeležba je brezplačna, prijavite se na povezavi: https://goo.gl/gLkBBV.


Agenda dogodka:

18.00 – 18.05: Uvodni nagovor: Manja Munda, direktorica Zavoda Ypsilon

18.05 – 19.00: Voden pogovor: gost Janez Škrabec, direktor podjetja Riko d.o.o., menedžer leta 2017

19.00 – 19.10: Vprašanja iz občinstva

19.10 – 20.00: Mreženje s pogostitvijo za VIP člane in članice Zavoda Ypsilon

Pogovor z gostom bo vodil strokovni direktor Zavoda Ypsilon, Andraž Šiler.

Kdo je Janez Škrabec? Preberite njegovo predstavitev.

Janez Škrabec je študiral ekonomijo na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, dodatno pa se je izpolnjeval na IEDC – Poslovni šoli Bled (Slovenija), Cleveland State University (ZDA), INSEAD Fontainebleau (Francija).

Leta 1991 ustanovil podjetje Riko d.o.o., ki se danes ukvarja z inženiringom na področju industrije, okoljevarstva, energetike, logističnih sistemom in gradbeništva. Podjetje Riko s svojimi predstavništvi v Moskvi, Minsku, Kijevu, Skopju, Zagrebu, Beogradu in Londonu pod vodenjem Janeza Škrabca uspešno deluje na mednarodnih trgih.

Je častni konzul Kraljevine Maroko in častni konzul Belorusije, predsednik Slovensko-ruskega poslovnega sveta, predsednik Alumni kluba Ekonomske fakultete UL, predsednik Slovenskega konzularnega zbora in vidni član mnogih poslovnih združenj.

Med mnogimi priznanji, ki jih je prejel za svoje delo, izstopajo nagrada časnika Finance za izjemne dosežke na področju gospodarstva (2007), nagrada GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke (2008), manager leta (2017). V letu 2009 ga je predsednik Ruske federacije odlikoval z najvišjim državniškim odlikovanjem – Redom prijateljstva. Po izboru 40 novinarjev gospodarskih redakcij slovenskih medijev si je v letu 2011 prislužil priznanje Naj direktor, v letu 2013 pa priznanje Zlata nit za najboljšega zaposlovalca v kategoriji srednje velikih podjetij.

Osebno in preko podjetij Skupine Riko Janez Škrabec deluje kot pokrovitelj kulture, umetnosti in športa ter dejavno in zvesto podpira aktivnosti lokalnega okolja. Središče njegovih družbeno odgovornih dejanj pa vsekakor predstavlja Škrabčeva domačija v Hrovači, ki je postala eno osrednjih slovenskih kulturnih postajališč z mednarodnim renomejem.

Charles Handy, svetovni guru menedžmenta, ga je v svoji knjigi The New Philantropist, The New Generosity zaradi njegovih donatorskih in mecenskih prizadevanj uvrstil med 23 novih svetovnih filantropov.

Kot podjetnik, častni konzul in osebno deluje kot integrator, ki povezuje gospodarske oz. podjetniške, kulturne in diplomatske dosežke. Svoje znanje in izkušnje o menedžmentu, vodenju in trajnostnem delovanju deli kot gostujoči predavatelj na predavanjih ter vabljen govornik na mnogih okroglih mizah in konferencah v domačem in mednarodnem prostoru.

Preberite več o podjetju Riko d.o.o.: http://www.riko.si/.

Za več informacij smo dosegljivi na e-naslovu info@ypsilon.si.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.