Priključi se Fakulteti za energetiko!

Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru z individualnim pristopom k študentom ter vrhunsko opremljenimi laboratoriji ustvarja odlične pogoje za kvaliteten študij in pripravljenost diplomantov na izzive, ki jih prinaša prihodnost na področju energetike. Študijski programi na I., II. in III. stopnji se izvajajo v Krškem in Velenju.

Fakulteta za energetiko je med diplomanti izvedla anketo o zaposljivosti, ki je pokazala, da je več kot 90 % vseh diplomantov Fakultete za energetiko po zaključku študija zaposlenih. Glede na to, da se s takšnim odstotkom lahko pohvalijo le redke fakultete, smo na zaposljivost naših diplomantov zelo ponosni.

Prav tako lahko kot veliko prednost študija na Fakulteti za energetiko izpostavimo zelo dobre povezave z gospodarstvom tako na področju izvajanja študijskih programov, izvajanja praktičnega usposabljanja kot tudi na področju projektnega dela.

Diplomanti imajo po zaključku študija različne možnosti za zaposlitev. Poudariti je treba, da so zaposlitvene možnosti za diplomante ne samo v podjetjih, ki se neposredno ukvarjajo s panogo energetike, ampak tudi v vseh večjih podjetjih, kjer lahko s primernimi ukrepi s področja učinkovite rabe energije optimizirajo poslovanje podjetij.

Študij energetike je primeren za študente, ki jih veseli tehnika. Večinoma se za študij odločajo dijaki s področja elektrotehnike in strojništva ter gimnazijci, ki jih zanima naravoslovje. V zadnjem času se za študij energetike odloča vse več deklet, kar nas zelo veseli.

Glavni urednik

Prejšnji članekPot do menedžerja leta 2017
Naslednji članekPREDSTAVLJA SE: Abitura

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.