PREDSTAVLJA SE: Fakulteta za turizem v Brežicah

Kako bi se predstavili?

Fakulteta za turizem v Brežicah je najmlajša članica Univerze v Mariboru. Zaradi bogate turistične ponudbe na območju Posavja, ki vključuje raznovrstno kulinariko, čudovito naravo in pestro ponudbo športnih aktivnosti za aktivno preživljanje dopusta, pa predstavlja tudi enega ključnih regijskih razvojnih partnerjev na tem področju. Turizem, kot hitro rastoča gospodarska panoga, omogoča veliko delovnih mest in je zanimiv tudi za študente ter bodoče delavce v turizmu, ki tu prepoznajo svojo prihodnost. Zaveza fakultete je strmenje k nenehnemu izboljševanju kakovosti na vseh ravneh študija, odraz pedagoškega dela pa so perspektivni diplomanti visokošolskega, univerzitetnega in magistrskega programa.

 

Katere so prednosti študija na vaši fakulteti?

Študij na Fakulteti za turizem je nepozabno obdobje za študente, saj zaposleni skupaj s predstavniki študentov skrbimo za dobro počutje in se večinoma poznamo kar po imenih. Zavedamo se, da je pomemben del izobraževanja na področju turizma nabiranje praktičnih izkušenj, zato jih želimo našim študentom omogočiti čim več. Turizma ne moremo spoznavati in doživeti samo v predavalnicah, ampak se je potrebno podati na teren, in s tako pridobljenimi izkušnjami bogatiti svoje teoretično znanje.

 

Na katere dosežke in svoje sedanje oziroma nekdanje študente ste še posebej ponosni?

Ime Fakultete za turizem je v kratkem času postalo prepoznavno tako doma kot tudi v tujini. Kvaliteto dela prepoznavajo številni mladi iz domačega in tujega okolja, kar dokazujejo tudi vedno številčnejše generacije študentov. Fakulteta je zelo ponosna na svoje uspešne študente in diplomante, posebej pa bi izpostavili:

 – diplomantko Majo, ki je trenutna aktualna prorektorica na Univerzi v Mariboru in aktualna Vinska kraljica Slovenije.

– diplomantko Viktorijo, ki je prejela Listino za pomembne kulturne dosežke študentov Univerze v Mariboru.

– študentko Željko, ki je prejela Rektorjevo nagrado za študijske uspehe študentov na Univerzi v Mariboru.

– ter študentke Katjo, Špelo, Marinelo in Adrijano, ki so osvojile 2. mesto v študiji primera na 10. Mednarodnem kongresu fakultet za turizem 2017.

 

 

Kakšne obštudijske dejavnosti ponujate?

Za pestro obštudijsko življenje poskrbi tako vodstvo fakultete, kot študenti sami. Poleg sodelovanja pri študentskih projektih, na Fakulteti za turizem vsako študijsko leto začnemo z Uvajalnim tednom, namenjenim brucem. Praznični december se sklene z Dnevom fakultete in podelitvijo priznanj najboljšim študentom, pridružujemo pa se tudi aktivnostim, kot so Gremo na prvi rok, Teden zdravja, športna tekmovanja, krvodajalske akcije in podobno.

 

Aktiven je tudi Študentski svet, ki pripravlja medizpitne izlete in ekskurzije, tematske zabave, piknike, filmske večere in večje projekte, kot so Pomurski dnevi. Študenti turizma so zelo aktivni in znajo poskrbeti, da njihov študij v Brežicah vključuje tudi kakovostno ter zabavno preživet prosti čas. 

 

Univerza v Mariboru

Fakulteta za turizem

Cesta prvih borcev 36 8250 Brežice

telefon: +386 8 205 4010

ft@um.si

www.ft.um.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.