Univerzitetni programerski maraton 2018

ACM Slovenija razpisuje Univerzitetni programerski maraton 2018.

Univerzitetni programerski maraton (UPM) je slovensko tekmovanje za študente v programiranju, s poudarkom na poznavanju podatkovnih struktur in algoritmov. Tekmovanje zahteva dobro znanje programiranja in je primerno za študente, ki jim programiranje v izbranem jeziku ne predstavlja resne ovire. Kot programski jezik lahko tekmovalci uporabljajo C, C++, Javo, Pascal, Python 2, Python 3 ali C# (Mono). Na tekmovanju sodelujejo ekipe, sestavljene iz treh članov, ki na enem računalniku rešujejo naloge. Cilj ekipe je, da v omejenem času (posamezno kolo običajno traja 4 ure) reši čimveč zastavljenih nalog. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu.

Če vas programiranje zabava in se veselite novih izzivov ter druženja s prijatelji ob programerskih izzivih, ste vabljeni, da se pridružite tekmovanju. Največja računalniška podjetja iščejo nove kadre na sorodnih tekmovanjih, hkrati pa podobne naloge uporabljajo tudi v svojih zaposlitvenih intervjujih. Najboljše ekipe bodo nagrajene in bodo imele priložnost zastopati svojo univerzo na srednjeevropskem tekmovanju ACM ICPC.

Tekmovanje bo sestavljeno iz poskusnega kola, treh predkol in finala, ki bo letos v Mariboru. Ker se poskusno kolo (petek, 6. april 2018) že bliža, ste vabljeni, da prijavite svojo ekipo.

Na FRI bodo v okviru UPM potekali naslednji dogodki:

– poskusno kolo (petek, 6. april 2018)

– 1. kolo (četrtek, 19. april 2018)

– 2. kolo (četrtek, 10. maj 2018)

– 3. kolo (četrtek, 4. oktober 2018)

Rok za prijavo je 31. marec.

Poskusno kolo bo potekalo v petek, 6. 4. 2018. Na njem se boste lahko seznanili s tekmovalnim okoljem in primeri nalog. Točna ura in lokacija bosta objavljeni naknadno. Zavoljo organizacije poskusnega kola je zaželjeno, da se prijavite čim prej. Opis tekmovalnega okolja in ostale tehnične podrobnosti najdete na podstrani Tehnična navodila. Naloge iz prejšnjih let tekmovanja so na voljo na sodniškem sistemu: http://putka.upm.si/tasks/

Obrazec za prijavo in vse ostale informacije najdete na strani http://tekmovanja.acm.si/upm.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.