Razkrito: Huawei P30 uporablja grafit za hitrejše igre

Mobilne igre so najpogostejši način kratkočasenja, še posebej med mladimi. Konec koncev, kdo pa se ne mara vsaj malo igrati? Ker pa so Huaweievi telefoni priljubljeni med vsemi generacijami, je ta poskrbel, da vodilni telefoni zadostijo tudi potrebam ljubiteljev najbolj zahtevnih mobilnih iger. Huawei P30 ima zato svetel zaslon, zmogljiv procesor, dobro hlajenje in veliko baterijo.

Velik in barvi zaslon služi kot osnova za dobro igričarsko izkušnjo. Huawei P30 ima zaslon z diagonalo 15,5 cm (6,1 palca) polne HD razločljivosti, kar praktično pomeni, da se okolje mobilne igre razprostira do robov telefona. Zaradi tankega in lahkega ohišja pa je tudi obvladljiv za rokovanje in nošenje.

Poleg tega so vanj vgradili nekatere najnaprednejše tehnološke inovacije. Sistem na čipu (procesor) Kirin 980 z grafično procesorsko enoto Mali-G76 zagotovi brezhibno in učinkovito delovanje, zaradi do 8 GB delovnega pomnilnika pa je hitro tudi preklapljanje med zagnanimi aplikacijami oziroma mobilnimi igrami. Elektronske komponente in varčen, a zmogljiv, operacijski sistem nadgrajuje funkcija GPU Turbo, ki v novi različici podpira več iger kot kadarkoli prej. Ker delujejo tekoče in brez zaostajanja, je igralniška izkušnja odlična tudi pri grafično zahtevnih igrah.

Med igranjem pa se telefoni pogosto pregrevajo, kar je dokaz, da nekatere mobilne igre porabijo vse zmogljivosti, ki jih naprava nudi. Ker temperatura nikdar ni bila dobra za elektroniko, je Huawei, da bi preprečil pretirano gretje, v P30 vgradil hladilni sistem z grafitom. Ogljikov material izboljša zmogljivost hlajenja, to pa je učinkovitejše tudi zaradi skrbno oblikovanih odvodov toplote ter ohišja.

Uživanje v mobilnih igrah pa je lahko kratkega daha, če prehitro zmanjka energije. Baterija v telefonu Huawei P30 ima zato kapaciteto hranjenja energije 3650 mAh, poleg tega pa jo je mogoče tudi hitro napolniti z napajalnikom moči 22,5 W in ustrezno funkcijo hitrega polnjenja.

Pametni telefon Huawei P30 je opremljen z najnovejšo in tudi najbolj zmogljivo strojno opremo, ki je na voljo. Programska oprema na telefonu pa je zagotovilo za učinkovito delovanje tudi najbolj zahtevnih mobilnih iger.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.